Doorgaan naar inhoud
Nieuws

12 november - 2015

Te gast op #NFF36

Ook dit jaar zijn er weer een flink aantal toffe gasten aanwezig op ons festival. Regisseurs, producenten en acteurs, uit zowel binnen- als buitenland komen allemaal naar Leeuwarden. De onderstaande mensen geven een Q&A of doen een intro bij een film. Alle reden dus om deze voorstellingen te checken!

 

 

 

Grímur Hákonarson
Regisseur van RamsThe Láxa Farmers en A Pure Heart uit IJsland. Hij is aanwezig op vrijdagmiddag bij Rams en zaterdag bij al zijn films voor een Q&A na afloop. Na Rams ontvangt hij op zaterdagavond onze Award for Special Contribution to Northern Cinema!

Yngvild Sve Flikke
Regisseur van Women in Oversized Men’s Shirts uit Noorwegen. Ze is aanwezig op zowel vrijdag als zaterdag voor een Q&A na afloop van de film.

Antti Haase
Regisseur van Monsterman uit Finland. Hij is aanwezig op vrijdagavond en doet een Q&A na afloop van zijn film.

Roel Nollet
Regisseur van Nathan Free as a Bird uit België. Hij is aanwezig op zaterdag voor een Q&A na zijn film.

Lenny van Wesemael
Regisseur van Café Derby uit België. Ze is aanwezig op donderdag- en zaterdagavond voor een Q&A-sessie na afloop van de film.

Max Porcelijn
Regisseur van De Grote Zwaen en special guest bij ShortCutz. Hij is dan ook aanwezig op donderdagmiddag (Q&A rond De Grote Zwaen) en donderdagavond, waar hij tijdens ShortCutz samen met Niels Bourgonje (creatief producent van Ballen), Lucas Camps (regisseur van Groen) en Maarten Groen (regisseur van Rotor) aanwezig is.

Gwen Jansen
Regisseur van Herman Brood: Kunst begin drrr niet an. Zij is aanwezig op zaterdagavond bij de vertoning van haar film in Slieker!

De Smeerlappen [pilot] + Das Zimmermädchen Lynn 
Op zondagmiddag bij de première van de pilot van De Smeerlappen, die plaats vindt in de Bentacerazaal van De Harmonie om 16:00 uur, zijn de volgende gasten aanwezig. Ingo Haeb is de Duitse regisseur van zowelDe Smeerlappen als Das Zimmermädchen LynnDerek de Lint is de hoofdrolspeler in De Smeerlappen, naast de Friese actrice Brecht de Vries. De productie van de verfilming van het beroemde boek van Anne Wadman, wordt getrokken door de Limburgse Elbe Stevens.

5sur5 Shorts
Nohora Florian, organisator van het 5sur5 Festival in België, is met een groep collega’s aanwezig op donderdagavond bij de 5sur5 Shorts in de Blauwe Theaterzaal van Slieker Film. Het compilatieprogramma begint om 19:00 uur. De laatste film is I Want To Be a Ballerina, waar regisseur Daan Bandringa zowel op donderdag als zondag over vertelt in een Q&A na afloop.

Hageman Experience
Nico de VilliersDebora BerghuijsAsing Walthaus en Kathryn Kalinak zijn aanwezig op donderdagmiddag bij de opening van de Hageman Experience in de hal van het Fries Museum. Nico de Villiers is Hageman specialist, pianist en heeft boek geschreven met de Leeuwarder journalist Asing Walthaus. Debora Berghuijs zingt bij het optreden op piano van Nico. Een dag later geeft Kathryn Kalinak, professor en schrijfster uit Amerika, een lezing in Neushoorn. Vanaf 14:30 begint haar (engelstalige) verhaal, gevolgd door She Wore a Yellow Ribbon.

Waddenspecial
Bij Waddengasten, de talkshow op zondagmiddag, vanaf 12:30 uur in de Bentacerazaal van de Harmonie schuiven de volgende waddenfilmers aan met fragmenten uit hun diverse films: Ruben Smit,
Magda AugusteijnRob de Wind, Hans den Hartog en Kees Hin. Waddengasten wordt afgesloten met de film van laatstgenoeme regisseur, Kees Hin, Wadden Boven Water.

Hans den Hartog
Regisseur van De Vogelwachter is naast Waddengasten ook aanwezig bij beide vertoningen van zijn film op zaterdag en zondag.

Rene Houwen & Bo Ongering
Deze Groninger regisseur en de jonge actrice uit de film De Ketelmannen zijn aanwezig op vrijdagavond in Slieker.

Anne van Slageren
Hij is de regisseur van de Friese film Missy Slagge, samen met (een deel van) zijn familie is hij aanwezig bij de film. Zijn families speelt trouwens een grote rol in de film zelf. Ook heel tof: de ambassadeur van Kameroen is aanwezig! Hier vertelt hij erover in Bynt (vanaf 5:55)!