Doorgaan naar inhoud
Nieuws

15 november - 2015

Silent Heart wint LC Publieksprijs

De Deense film Silent Heart heeft op het #NFF36 de LC Publieksprijs gewonnen. Het publiek gaf de film een 9.31, daarmee bleef Silent Heart voor op Rams (9.06), In Your Arms (9.05) Le Tout Nouveau Testament (8.99) en The Fencer (8.73).

De films op deze festivaleditie werden goed ontvangen, gemiddeld met een 8. In totaal is er zo’n 12.000 keer gestemd. De verwerking van alle stemmen is in volle gang, de complete uitslag wordt binnenkort gepubliceerd.

Silent Heart is een emotioneel Deens drama waarin gedurende een weekend drie generaties van een familie zich verzamelen in een landhuis. De terminaal zieke moeder van het gezin wil graag overlijden voordat haar ziekte erger wordt. Ze heeft maar één wens, ze wil oude conflicten oplossen voordat het te laat is. De zussen Sanne en Heidi hebben het lot van hun moeder geaccepteerd, maar gedurende het weekend komt het lot dichterbij en is de beslissing steeds moeilijker te accepteren voor ze. De conflicten komen weer bovendrijven en de onderlinge spanningen lopen steeds hoger op. Het treurige verhaal over euthanasie kon op vele filmfestivals rekenen op warm applaus en belangrijke onderscheidingen.

Update:
Bekijk hier de volledige eindstand van de publieksstemmen!