Doorgaan naar inhoud
Nieuws

31 oktober - 2015

Hele programma #NFF36 online

Hoera! Hoera! Het hele programma van de 36ste editie van het Noordelijk Film Festival staat online. Meer dan 150 films staan voor je klaar op de programmapagina. Wat richtlijnen nodig om je films uit te kiezen? Lees hieronder verder. En, niet te vergeten: op 2 november om 19:00 uur start de kaartverkoop! Zit je klaar?


PROGRAMMA #NFF36

De Noordse Focus is het belangrijkste en meest onderscheidende programmaonderdeel van het NFF en focust op Groot Scandinavië en de Baltische Staten. Zo’n groot en divers programma met nieuwe speelfilms, documentaires en korte films wordt nergens anders vertoond in Nederland. Het Noordelijk Film Festival is dan ook hét platform voor de Noordse film in de Lage Landen.

In ons ‘noorden dichtbij’, de Lage Landen Nederland en België, barst het van de filmmakers die bijzonder werk leveren dat echt de moeite van het kijken waard is. In Cinema van de Lage Landen vertonen we een selectie grote speelfilms, documentaires en korte films uit Nederland en België, maar zoomen daarnaast ook enorm in op regionaal talent.

In Insight Europe werpen we een diepere blik op Europa en leggen we connecties met andere Noordelijke regio’s. Bijna alle films en projecten die we hier presenteren zijn op diverse manieren verbonden aan Leeuwarden of andere culturele hoofdsteden van Europa.

Het succesvolle Sounds & Cinema zetten we dit jaar door omdat het super is om samen te werken aan een programma waarin film en (live) muziek volop samen komen. Niet alleen meer pop en dance, maar ook filmmuziek, klassiek en jazz. We werken dit jaar samen met allerlei toonaangevende partners, hoofdzakelijk Noordelijke concertorganisatoren. Denk aan: Podium Asteriks, Neushoorn, Nokturné, Oranjewoud Festival, FrieJam en CineSonic.

Nieuw dit jaar is Film & Food. In samenwerking met Ark Fryslân en Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak is een veelzijdig programma opgezet waarin film en eten elkaar ontmoeten. Binnen dit programma (en de randprogrammering) staan duurzame en regionale voedselproductie en versterking van het festivalgevoel centraal.

PROGRAMMABOEKJE ONLINE

Lees je het liever in ons gloednieuwe programmaboekje? Die kun je hier online bekijken. Het boekje ligt vanaf 9 november ook voor je klaar in Stadsschouwburg de Harmonie en vanaf 10 november in het Fries Museum.

BLOKKENSCHEMA

Het complete blokkenschema is hier te downloaden.