Doorgaan naar inhoud

28 oktober - 2022

Première Vaders & Zonen op Noordelijk Film Festival

Vaders & Zonen, het komische drama van regisseur Jörgen Scholtens, gaat op zaterdag 12 november in première tijdens het Noordelijk Film Festival. De film is tevens genomineerd voor de Noorderkroon Award voor Beste Speelfilm.

De film, met hoofdrollen voor Fedja van Huêt, Guido Pollemans en Kees Hulst, is sinds begin augustus exclusief op Videoland te zien en beleeft nu zijn festival-première op het Noordelijk Film Festival in aanwezigheid van een deel van de cast en crew.

Het verhaal gaat onder meer over Loet (Fedja van Huêt). Hij is de veertig al gepasseerd, maar woont nog steeds met zijn broer Winnie (Guido Pollemans) thuis bij hun dominante en ongemanierde vader Baltus. De zoons leven van hun vader’s uitkering en doen alles wat hij hen opdraagt, tot Baltus plotseling dood voor de tv zit. Wat nu? De broers hebben hun hele leven gehoord dat ze niks kunnen en zijn nooit verder dan de plaatselijke supermarkt gekomen. Om de uitkering van hun vader te behouden, stoppen ze pa even in de vriezer. Wanneer hun vader opgeroepen wordt voor zijn halfjaarlijkse hartcontrole, besluiten de broers in een bejaardentehuis verderop een oude man te ritselen die zich even voor kan doen als Baltus…In de bejaarde Rink-Jan (Kees Hulst) vinden ze hun perfecte tijdelijke vader, maar hij heeft zo zijn eigen agenda om ze te helpen. Toch zou hij wel eens de vader kunnen zijn die de broers heel hard nodig hadden.

Vaders & Zonen is geregisseerd door Jörgen Scholtens (‘Koekoek!’, ‘Little Amsterdam’) en is geschreven door Daan Windhorst (‘De Kuthoer’), Pepijn van Weeren (‘Little Amsterdam’) en Jörgen Scholtens. De film is geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films, in opdracht van Videoland.