Doorgaan naar inhoud
Nieuws

4 november - 2013

Première De Keet op Noordelijk Filmfestival

De nieuwe dramaserie De Keet gaat op zaterdag 9 november in première op het Noordelijk Filmfestival. Op de première zijn de eerste twee afleveringen te zien. De Keet is de nieuwe dramaserie van Omrop Fryslân en is een idee van filmmaker en regisseur Mirjam de With. De serie is ontwikkeld in samenwerking met theatergezelschap Tryater, de producent is Family Affair Films uit Amsterdam.

In de eerste twee afleveringen leert de kijker de hoofdpersoon Diede (Lourens van den Akker) en zijn familie en vrienden kennen. Alles wijst erop dat het een fantastische zomer gaat worden, totdat Diede een ongeluk krijgt en in kritische toestand in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Diede is de gangmaker van een jongerenkeet, tot hij door het ongeluk totaal verlamd raakt en zelfs niet meer kan praten. Zijn vrienden en familie doen hun uiterste best om het zo leuk mogelijk te maken voor Diede, maar ze slaan de plank nogal eens mis en Diede ziet met ironie als stille observator hoe relaties en vriendschappen op de proef worden gesteld. Zal dit de kleine gemeenschap verscheuren of brengt het ze uiteindelijk nader tot elkaar?

De première is op zaterdag. Hier meer informatie.