Doorgaan naar inhoud
Nieuws

4 september - 2018

Oproep aan dichters, schrijvers, taalkunstenaars, muzikanten, performers!

Kom optreden op het Noordelijk Film Festival met uniek beeldmateriaal uit de noordelijke filmarchieven!

De noordelijke filmarchieven en Lân fan taal zijn op zoek naar performers uit Groningen, Drenthe en Friesland die zich voor een performance op het Noordelijk Film Festival laten uitdagen door bijzonder filmmateriaal uit de noordelijke filmarchieven.

Laat je inspireren door historische filmbeelden!

Wij nodigen je graag uit om in de collecties van het Fries Film Archief, Drents Audiovisueel Archief (DAVA) of Groninger Archieven (GAVA) te duiken en een korte live performance voor te bereiden met gebruik van jouw favoriete beelden. Poëzie, soundtrack, cabareteske speech, jamsessie, nieuw nummer voor je band? Bedenk het maar!

Geïnteresseerd?

Noteer je idee voor een performance op een A4tje en mail dit samen met een kort CV van je artistieke bezigheden vóór 20 september naar: info@friesfilmarchief.nl

Vergoeding en jury

De geselecteerde projecten ontvangen een vergoeding van 300 euro voor de performance. Een jury bestaande uit Siart Smit (projectleider Lân fan taal) en de coördinatoren van de drie noordelijke filmarchieven (Jan Ensing, René Duursma en Syds Wiersma) maakt een keuze uit de ingezonden ideeën.

Wanneer

Het evenement vindt plaats tijdens het Noordelijk Film Festival, op zaterdagmiddag 10 november in het Neushoorn café.