Doorgaan naar inhoud
Nieuws

1 oktober - 2015

Openingsfilm #NFF36 bekend + eerste programma online!

Hoera! We hebben onze openingsfilm rond! Op woensdagavond 11 november openen we met de hilarische Belgische komedie Je Suis Mort Mais J’ai Des Amis. Een Franstalige film van regisseurs Guillaume & Stéphane Malandrin uit het programma-onderdeel Cinema van de Lage Landen. Distributeur Amstelfilm brengt de Waalse film na ons festival uit op 19 november in de Nederlandse filmtheaters. Daarnaast hebben we nog tien films voor je bevestigd. Lees en klik hieronder verder voor meer info en bijbehorende trailers! 

Je Suis Mort Mais J’ai Des Amis
De sympathieke Belgische buddy road movie is een heerlijke ode aan een stel lovable losers, die samen in een rockband zitten. In de hoofdrollen schitteren onder meer de bebaarde Vlaming Wim Willaert en Waalse cineast Bouli Lanners. Vlak voor hun eerste tournee in Amerika, worden drie bevriende rockers geconfronteerd met het absurde overlijden van hun zanger. Omdat vriendschap alles overwint, besluiten de mannen om de tournee tóch te doen. Maar hun trip neemt een behoorlijk vreemde wending, wanneer de minnaar van hun overleden vriend plotseling opduikt: een luchtmachtpiloot met snor. En hij wil koste wat kost mee. De onwaarschijnlijke en hilarische reis die volgt, neemt uiteindelijk een opvallend Noordwaartse keer. 

Noordse Focus en Cinema van de Lage Landen
Dit zijn net als vorig jaar de belangrijkste pijlers van ons festival. Naast de openingsfilm wordt de Cinema van de Lage Landen oa vertegenwoordigd door verschillende, soms komische, drama’s als Le Tout Nouveau TestamentTout Les Chat Sont Gris, Prins, Paradise Trips en De Grote Zwaen, maar ook door indrukwekkende documentaires als Nathan – Free As A Bird. Natuurlijk hebben we ook veel ruimte in ons festival voor regionale producties met de Nieuwe Noordelijke Oogst, het Noordelijk amateur Film Festival en The 48 Hour Film Project! Daarover binnenkort meer.. 

De Noordse Focus strekt zich ook dit jaar uit over Groot-Scandinavië en de Baltische Staten. Een tipje van de sluier is het eigenzinnige Noorse Out of Nature, het surrealistische They Have Escaped uit Finland en het vertederende IJslandse Virgin Mountain. Uit Zweden komt onder meer het prijswinnende jeugddrama My Skinny Sister en uit Denemarken is het historische Gold Coast bevestigd. 

De komende weken mag je nog meer films in ons programma verwachten, eind oktober hebben we het programma helemaal rond. Dus: stay tuned for more en bekijk alvast de trailer voor de openingsfilm hieronder!