Doorgaan naar inhoud
Nieuws

5 november - 2021

Onze slotfilm is bekendgemaakt!

Hoewel het festival nog moet beginnen en de ticketverkoop net is gestart, gaan we het toch even over de slotfilm hebben, want geloof ons: deze film is de aankondiging echt waard. Dit jaar sluiten we het festival namelijk af met een knaller van een film: Spencer. Een nieuwe film van de veelbekroonde Chileense regisseur Pablo Larráin, waarin topactrice Kristen Stewart op legendarische wijze in de huid van prinses Diana kruipt.

Spencer
Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens de cruciale en noodlottige dagen rondom Kerst in de vroege jaren ’90. Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten gewoon door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel, maar ze besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt en moet afwijken van het pad dat voor haar is uitgestippeld als toekomstige koningin.

De film wordt op zondagavond 14 november om 19:45 uur vertoond in de Grote zaal van Stadsschouwburg De Harmonie. Voorafgaand aan de film wordt de publiekswinnaar van het festival bekend gemaakt en wordt het festival officieel afgesloten.