Doorgaan naar inhoud
Nieuws

4 november - 2021

Film & Food: A Taste of Hunger en Sia de rebelse bosfee

Onze vertrouwde Film & Food Specials mogen natuurlijk niet ontbreken dit jaar. We organiseren deze editie weer twee Film & Food specials: een familiebrunch en een 3-gangen diner met film. Tijdens de brunch vertonen we de film Sia de rebelse bosfee en tijdens het 3-gangen diner de film A Taste of Hunger. Beide Film & Food specials vinden plaats in Neushoorn.

Film: A Taste of Hunger

Op donderdag 11 november 18:00 uur vertonen we  de film A Taste of Hunger. Deze film vertelt het verhaal van Maggie en Carsten die een droom hebben waarvoor ze bereid zijn alles op te offeren om die waar te maken! Het Deense koppel heeft alles wat ze zich kunnen wensen: ze zijn onoverwinnelijk in de Deense gastronomische wereld, hun buitengewone restaurant Malus is een van de meest gehypete in Kopenhagen, ze hebben twee prachtige kinderen en een gelukkige relatie. Maar er ontbreekt nog één ding: de hoogst mogelijke eer in de culinaire wereld – een Michelinster. In hun wanhopige jacht op ultieme erkenning begint hun bijna perfecte leven langzaam door hun vingers te glippen wanneer Carsten (gespeeld door Game Of Thrones-ster Nikolaj Coster-Waldau) een brief ontvangt waarin staat dat zijn vrouw van iemand anders houdt. A Taste of Hunger is, zoals regisseur Christoffer Boe het zelf zegt, “a drama that describes the sweet, sour, fat and salty moments that make up the ingredients of life”.

Het 3-gangen diner wordt verzorgd door Restaurant STEEF, een van Leeuwardens nieuwste culinaire aanwinsten. Restaurant STEEF laat hun gasten graag inspireren, proeven, verrassen en meenemen in hun verhaal. Een experience die perfect samengaat met het verhaal van A Taste of Hunger.

De ticketprijs voor de film en het 3-gangen diner is €37,50. Dit is exclusief drankjes. 

Familiefilm: Sia de rebelse bosfee (6+)

Op zondagmiddag 14 november 11:00 uur vertonen we de familiefilm ‘Sia de rebelse bosfee’. Sia is een jonge, charmante en ondeugende bosfee, die haar huis in het bos verruilt voor een leven in de stad. Daar ontmoet ze Alfred (11), een echte natuurliefhebber, en al gauw worden ze beste vrienden. Sia houdt van de grote stad, de rechte vormen, de mooie parkeerplaatsen en de vaste gewoonten die mensen hebben. Ze hecht zich snel en heeft veel plezier met Alfred en zijn stadse vrienden, totdat op een dag de vogels zomaar uit de lucht vallen in de straten van de stad. De stinkende kunstmestfabriek, waar de vader van Alfred werkt, zou wel eens de boosdoener kunnen zijn. Alfred en Sia besluiten op onderzoek te gaan naar wat de natuur bedreigt en wat zij kunnen doen om te voorkomen dat al het leven in het bos wordt vernietigd. Met Sia’s ongecontroleerde feeënkrachten trekken ze samen ten strijde om de natuur te redden! 

Tijdens de film kun je genieten van  een heerlijke brunch met hapjes en drankjes. De ticketprijs voor de film en de familiebrunch is €15,50 voor volwassenen en €13,50 voor kinderen t/m 14 jaar.

Trailer: A Taste of Hunger

Trailer: Sia de rebelse bosfee