Doorgaan naar inhoud
Nieuws

8 oktober - 2014

Nordic Horror Night op #NFF35

Tijd voor een flinke bak goede horror. Het Noordelijk Film Festival heeft namelijk een Nederlandse première voor je binnengehaald met de Deense tophorror When Animals Dream. Deze wordt voorafgegaan door de prijswinnende Zweedse short Reset.

When Animals Dream

De jonge, mooie maar eenzame Marie woont in een afgelegen vissersdorpje aan de kust van Denemarken. Samen met haar vader zorgt ze voor haar ernstig zieke moeder, die door een mysterieuze ziekte aan een rolstoel vastgekluisterd zit. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand. Maar wanneer Marie onder de pesterijen van haar collega’s begint te lijden, wordt er iets aangewakkerd in haar lichaam en begint ze langzaam te transformeren. Ze duikt in haar eigen familiegeschiedenis en terwijl ze met iedereen om zich heen botst, vindt ze in haar heftige zoektocht alleen nog steun bij Daniel, een jongen die gebiologeerd is door haar wilde karakter en haar tot het einde van de nacht zal volgen.

In de sfeer van films als Let The Right One In is When Animals Dream een intrigerende en prachtig geschoten horrorfilm, die tegelijkertijd als een ontroerende en betekenisvolle coming-of-age film kan worden gezien. Geregisseerd door de veelbelovende regisseur Jonas Alexander Arnsby en met glansrollen voor de jonge Sonia Suhl als Marie en Mads Mikkelsens broer, Lars Mikkelsen als haar vader. 

Bekijk hier alvast de trailer van When Animals Dream. 

Reset

De kleine Sophie woont samen met haar moeder op een afgelegen boerderij. Ze mist haar vader verschrikkelijk en kan dan ook geen genoeg krijgen van de brieven die hij één keer per maand stuurt. Haar moeder leest de brieven voor, totdat Sophie stiekem ontdekt dat ze geen tekst maar alleen een mysterieuze viercijferige code bevatten. Vanaf dat moment is het gedaan met de rust en krijgt Sophies verhaal een huiveringwekkende nieuwe dimensie.

Reset is een korte en bijzonder mysterieuze horrorfilm uit Zweden van Marcus Kryler en Fredrik Åkerström. De film won al diverse prijzen in het afgelopen jaar, waaronder de prestigieuze Zilveren Méliès voor Best European Fantastic Short op het Imagine Film Festival in Amsterdam.

Bekijk hier alvast de trailer van Reset