Doorgaan naar inhoud
Nieuws

14 maart - 2018

Noorderkroon en Nieuwe Competitie open voor inschrijvingen!

De twee competitieprogramma’s van het Noordelijk Film Festival zijn geopend voor inschrijvingen: de Nieuwe Competitie en de Noorderkroon. Voor de Nieuwe Competitie is het Noordelijk Film Festival op zoek naar jonge filmmakers die hun plan voor een korte film willen indienen en zo kans maken op €10.000,- om de film te verwezenlijken. Heb je al een film gemaakt, maar zoek je nog een podium om deze te vertonen? Dan kun je je film inschrijven voor de Noorderkroon-competitie. Alle informatie voor filmmakers is te vinden op de website van het festival.

Nieuwe Competitie
Met de Nieuwe Competitie biedt het Noordelijk Film Festival elk jaar één Nederlandse filmmaker de mogelijkheid om met €10.000,- een korte film te realiseren op basis van een script en filmplan, beoordeeld door een professionele jury. De film wordt direct na de prijsuitreiking in mei gerealiseerd met het gewonnen prijzengeld en gaat in wereldpremière op het Noordelijk Film Festival. De competitie is tot en met 1 mei geopend voor inzendingen.

Noorderkroon
In het competitieprogramma Noorderkroon biedt het Noordelijk Film Festival een podium aan jonge talenten en gevestigde filmmakers; van korte amateurfilms tot professionele speelfilms en documentaires. De enige voorwaarde is dat de film gemaakt is door iemand uit Friesland, Groningen of Drenthe of dat de film zelf verbinding toont met deze regio. In de afgelopen jaren heeft het festival een divers programma neer kunnen zetten met films van bekende regisseurs als Pieter Verhoeff en Steven de Jong, maar ook beginnende professionals, studenten en amateurmakers. Na een nominatieronde, worden tijdens het festival zeven Noorderkroon awards uitgereikt. Een professionele jury bepaalt tijdens het festival wie er met de felbegeerde awards naar huis mogen. Een film insturen kan tot 1 september.

Extra: New Generation programma
Ook interessant voor filmmakers: tijdens het festival wordt in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 een speciaal programmaonderdeel opgetuigd voor filmtalent, studenten en jong publiek. Met onder meer (internationale) masterclasses, workshops, pitches, inspiratiesessies en schoolvoorstellingen, maar ook de screenings en prijsuitreikingen van het 48 Hour Film Project en Noorderkroon, staat het festival tussen 5 en 9 november helemaal in het teken van New Generation.