Doorgaan naar inhoud
Nieuws

1 april - 2021

Noorderkroon en Filmkick Competitie geopend voor inschrijvingen

De voorpret voor het Noordelijk Film Festival voor de filmmakers kan al beginnen! Filmmakers kunnen nu hun film of filmplan inzenden voor het festival. Hieronder lees je meer over de Noorderkroon en de Filmkick Competitie.

Afsluitdijk – Ewoudt Boonstra || Winnaar Noorderkroon Beste Korte Fictie 2020

De Noorderkroon

De inschrijvingen voor de zesde editie van de Noorderkroon-competitie zijn geopend. Filmmakers kunnen tot 1 september films insturen.

In het competitieprogramma Noorderkroon biedt het Noordelijk Film Festival een podium aan jonge talenten en gevestigde filmmakers; van korte amateurfilms tot professionele speelfilms en documentaires. De enige voorwaarde is dat de film gemaakt is door iemand uit Friesland, Groningen of Drenthe of dat de film inhoudelijk verbinding toont met deze regio.

In de afgelopen jaren heeft het festival een divers programma neer kunnen zetten met films van bekende regisseurs, maar ook beginnende professionals, studenten en amateurmakers. Na een nominatieronde, worden tijdens het festival de Noorderkroon-awards uitgereikt. Een professionele jury bepaalt wie er met de felbegeerde awards naar huis mogen.

Filmkick Competitie

Win 10.000 euro voor jouw volgende korte film in de Filmkick-competitie! De inschrijvingen voor de achtste editie van de Filmkick-competitie is geopend. Je kunt tot 30 september 23:59u jouw filmplan met script indienen.

Met deze competitie willen we een opstapje en een platform bieden voor talentvolle filmmakers. De competitie staat breed open voor korte filmplannen die fictie, documentaire, kunst, animatie of muziekvideo betreffen (tussen de 3 en 10 minuten maximaal). Drie filmprofessionals beoordelen de plannen met scripts op actualiteit, originaliteit, haalbaarheid, artistieke kwaliteit en een relevante link met Friesland. Als je geen Friese maker bent, kun je toch meedoen door bijvoorbeeld te filmen in Friesland, te werken met een Friese crew, de Friese taal op te nemen in je script of wat maar het beste past bij jouw plan.