Doorgaan naar inhoud
Nieuws

8 juni - 2022

De Filmkick Competitie en het programmaonderdeel Noorderkroon zijn geopend voor inschrijvingen! Voor deze achtste editie van De Filmkick is het Noordelijk Film Festival weer op zoek naar filmmakers die hun plan voor een korte film indienen en daarmee kans maken op €10.000,- om de film te realiseren. Heb je al een film gemaakt en heb je een link met Noord Nederland? Dan kun je de film inschrijven voor de Noorderkrooncompetitie.

 

Noorderkroon

Jouw film op het grote doek tijdens het Noordelijk Film Festival: dat kan! In het competitieprogramma Noorderkroon biedt het Noordelijk Film Festival een podium aan jonge talenten en gevestigde filmmakers; van korte amateurfilms tot professionele speelfilms en documentaires. De enige voorwaarde is dat de film gemaakt is door iemand uit Friesland, Groningen of Drenthe, of dat de film inhoudelijk verbinding toont met deze regio. In de afgelopen jaren heeft het festival een divers programma neer kunnen zetten met films van bekende regisseurs, maar ook beginnende professionals, studenten en amateurmakers. Na een nominatieronde, worden tijdens het festival de Noorderkroon awards uitgereikt. Een professionele jury bepaalt tijdens het festival wie er met de felbegeerde awards naar huis mogen.

Deadline film insturen: 1 september 2022
Film insturen of meer weten? Klik hier!

Filmkick Competitie

Heb je nog geen film gemaakt dit of afgelopen jaar, maar wel een heel goed idee? Dan kun je nu ook jouw filmplan indienen voor de Filmkick Competitie. Met deze competitie biedt het Noordelijk Film Festival elk jaar één filmmaker de mogelijkheid om met €10.000,- (beschikbaar gesteld door de Provincie Fryslân) een korte film te realiseren op basis van een script en filmplan, beoordeeld door een professionele jury. Filmmakers hebben tót 3 oktober de tijd om een filmplan in te dienen. Tijdens het Noordelijk Film Festival in november 2022 wordt de winnaar bekendgemaakt. Je hebt daarna ongeveer 10 maanden de tijd, zodat de film in première kan gaan tijdens het festival in 2023.

Deadline filmplan insturen: 2 oktober 23:59u
Meedoen of meer weten? Klik hier!