Doorgaan naar inhoud
Nieuws

21 maart - 2012

Noordelijk Film Festival keert terug in 2013

Het Noordelijk Film Festival slaat in 2012 een jaar over! Film in Friesland, dat het Noordelijk Film Festival ieder jaar organiseert, opent namelijk in maart 2013 haar deuren voor publiek in het nieuwe pand aan het Zaailand. Een grote stap in het bestaan van Film in Friesland, waar jaren aan gewerkt is. Om deze nieuwe fase in te luiden, organiseert Film in Friesland in maart 2013 een nieuw meerdaags filmfestival.

Dit ‘Fries Nederlands Filmfestival’ is nadrukkelijk niet bedoeld om het Noordelijk Film Festival te vervangen, maar is een feestelijke, eigen aftrap van de nieuwe locatie van Film in Friesland in hartje Leeuwarden. Het nieuwe gebouw, waarin Film in Friesland samen met het Fries Museum wordt gehuisvest, biedt onder meer ruimte aan drie moderne filmzalen, educatieve faciliteiten en een café-restaurant.

Om deze verhuizing en dit festival mogelijk te maken moet Film in Friesland zich echter als gehele organisatie concentreren op volgend voorjaar. Hierdoor zal de 34ste editie van het Noordelijk Film Festival niet in november 2012, maar van 6 t/m 10 november 2013 plaatsvinden. Tijdens deze grootse editie van het Noordelijk Film Festival is er, het publiek van het festival gewend is, opnieuw ruim aandacht voor de Noordelijke landen en de Interregio Competitie.

Tijdens het filmfestival in maart staan recente en klassieke films uit Friesland, Nederland en Vlaanderen centraal. De speciale aandacht voor de Friese, Nederlandse en Vlaamse cinema zal tijdens het Noordelijk Film Festival in november 2013 worden gecontinueerd. Deze 34ste editie zal plaatsvinden op de nieuwe locatie en zoals vanouds in Stadsschouwburg de Harmonie.