Doorgaan naar inhoud
Nieuws

11 oktober - 2011

Noordelijk Film Festival aangesloten bij Eye on Films

Het Noordelijk Film Festival heeft zich als eerste en enige Nederlandse filmfestival aangesloten bij Eye on Films. Eye on Films is een internationaal netwerk van filmprofessionals die de circulatie wil bevorderen van debuutfilms. In totaal omvat het netwerk 70 internationale partners, waaronder 39 filmfestivals. Het Noordelijk Film Festival mag zich nu Associate Partner noemen.

Eye on Films maakt de circulatie mogelijk van bijzondere speelfilms van jonge filmmakers, die anders wellicht nooit buiten de landsgrenzen vertoond worden. Het Noordelijk Film Festival is verheugd met de toetreding tot dit selecte netwerk. Door Eye on Films krijgt het Noordelijk Film Festival als deel van een kleine groep de kans om bijzondere debuutfilms te vertonen. Ook maakt het Noordelijk Film Festival nu deel uit van een professioneel netwerk van vooraanstaande festivals en distributeurs, wat de concurrentiepositie en de professionalisering wederom op een nog hoger plan zet.

Op het Noordelijk Film Festival worden drie films vertoond uit het Eye on Films-netwerk. Dit zijn The Mole (Polen, Frankrijk, 2011), waarin de Poolse Paweł erachter komt dat zijn vader ervan beschuldigd wordt een geheim agent te zijn geweest, Oliver Sherman (Canada, 2010) over een veteraan die het leven van een vroegere oorlogsvriend komt verstoren en Policeman (Israël, 2011), waarin een jonge Israëlische elitepolitieman in strijd raakt met zichzelf.