Doorgaan naar inhoud
Nieuws

26 september - 2013

Noordelijk Film Festival 2013 opent sensationeel

We openen onze 34ste editie op woensdag 6 november met de sensationele film La Grande Bellezza (The Great Beauty) van Paolo Sorrentino.

De film gaat over Jep Gambardella, een knappe man en onweerstaanbare verleider. Als schrijver van een prijswinnende roman is Jep een graag geziene gast in het nachtleven. Echter, na zijn 65ste verjaardag besluit hij het schrijven weer op te pakken: hij gaat op zoek naar de zin en schoonheid van het leven. La Grande Bellezza kreeg van onder meer The Guardian en The Telegraph maarliefst vijf sterren. De Nederlandse release van deze topfilm is tegelijk met het Noordelijk Film Festival.“Het is een sensationele film die betovert en lang nazingt. Een ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad Rome. Niet voor niets werd de film genomineerd voor een Gouden Palm op het Cannes Festival 2013.” – zegt programmeur Rik Vermeulen over de openingsfilm La Grande Bellezza

Ons programma is dit jaar gebouwd op drie pijlers: het Europese Panorama, de Noordse Focus en een Nederlandse, Vlaamse en Friese selectie. Het Europese Panorama biedt een zeer diverse blik in breed Europa en bevat onder meer de Italiaanse openingsfilm La Grande Bellezza. De Noordse Focus en de Nederlandse, Vlaamse en Friese selectie leggen een verbinding tussen ons Noorderlingen door middel van een omvangrijk en recent overzicht van films uit Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Nederland, Vlaanderen en Friesland. In oktober wordt het volledige programma, bestaande uit zo’n honderd speel- en korte films, bekendgemaakt.