Doorgaan naar inhoud
Nieuws

16 oktober - 2014

Nokturné en House The 90s organiseren afterparty #NFF35

Groot nieuws over de altijd toffe afterparty tijdens #NFF35! Dit jaar ligt het feest op de zaterdagavond namelijk in de meer dan capabele handen van Nokturné en House The 90s. Samen presenteren zij de film Old School Renegades, waarna we massaal het feest doorzetten in Club Hemingway. Old School Renegades is een muziekdocu van house producer Maurice Steenbergen, die ook op het festival aanwezig is.

Met je filmkaartje kun je op zaterdag 8 november gratis naar binnen bij Club Hemingway, waar je voor een drankje, hapje en vooral een danspasje terecht kunt. Het feest is er één met twee gezichten: beneden draaien Nokturné residents en House The 90s afwisselende sets in de stijl van de docu. Op de bovenverdieping draaien Nokturné resident Planting en Pete Blaker.

Het Facebook-event vind je onder deze link

Meer over Old School Renegades:
De film begon twee jaar geleden als hobby project van house producer Maurice Steenbergen. Die ken je natuurlijk van POING, maar in de jaren 90 was hij ook clipregisseur voor vele top10-hits. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de house en de snelle opkomst van ravescene. Na twee jaar research en talloze interviews met de pioniers van de elektronische dansmuziek is deze fascinerende reis door de dance dan eindelijk afgerond.

Voorafgaand aan de docu, voor het eerst op een filmfestival in NL, is er een korte inleiding  door Nokturné, House the 90s en Maurice zelf. Achteraf volgt nog een Q&A met moderator Jacob Haagsma.