Doorgaan naar inhoud
Nieuws

16 oktober - 2015

NFF36 brengt nieuw Film & Food programma

Laat het je goed smaken: onze nieuwe programmalijn Film & Food. Want van 11 tot 15 november focussen we ook culinair op het Noorden, in samenwerking met Ark Fryslân en Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak. Wat dan precies? Nou, een aantal foodfilms, een speciaalbierbar, live cooking en meer!

Op donderdagavond Steak(R)evolution. In deze documentaire volgen we de zoektocht van regisseur Franck Ribière naar het perfecte stukje vlees. Tijdens zijn zoektocht komt hij langs boeren, fokkers, slagers en chef-koks in o.a. Frankrijk, Italië, Zweden, België en Spanje. Tijdens de film serveert chef-kok Willem Schaafsma een toepasselijk menu van uiteraard een bijzonder stuk vlees. 

Op vrijdag verzorgt kunstenaar Claudy Jongstra een workshop in De ARK Fryslân (Zuidergracht). Aansluitend kunnen de deelnemers aan de workshop naar de film Good Things Await. De film vertelt het verhaal van de tachtigjarige holistische boer Niels Stokholm, die op zijn pittoreske boerderij in Denemarken een geheel eigen manier van veehouderij naleeft en daarmee de zeldzame Deense rode koe in stand tracht te houden.

Op zondag is in de hal van het Fries Museum een markt met regioproducten en draait er een compilatieprogramma van bijzondere korte films die elk op hun eigen manier een blik werpen op voedsel en de rol die dit inneemt binnen onze samenleving.

Al honger? Hier bekijk je het volledige Film & Food programma.