Doorgaan naar inhoud
Nieuws

2 augustus - 2015

NFF vertoont Borgman op het water

Het Nomadisch Drijvend Filmfestival, een soort ‘drijf-in filmfestival’. Juist, met boten in plaats van auto’s. Het Nomadisch Drijvend Filmfestival is drie dagen te gast in de prachtige omgeving rondom Terherne, en vindt plaats van 6 tot en met 8 augustus. Op het NDFF presenteert het Noordelijk Film Festival de film Borgman van Alex van Warmerdam. Winnaar van drie Gouden Kalveren en competitiefilm in Cannes!

Borgman

Borgman arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Camiel Borgman is de centrale figuur in deze donkere, boosaardige vertelling. Is hij een droom of een demon, een verwrongen allegorie of een maar al te realistische belichaming van onze angst?

Bekijk hier de trailer

Reizen per boot

Alle filmeilanden zijn bereikbaar per boot. Op de website van het NDFF staat een kaart van Terherne met een locatieaanduiding. Tip voor bootloze filmliefhebbers: maak gebruik van de pramendienst, die bezorgt je een prachtige tocht over de Terhernster poelen in de schemering en na afloop van de film in de maneschijn.

Meer weten?

Kijk op www.facebook.com/nomadischfilmfestival, meld je aan op het facebookevenement, of kijk op www.nomadischdrijvendfilmfestival.nl.