Doorgaan naar inhoud
Nieuws

27 februari - 2017

NFF presenteert Finse feelgoodfilm op eerste ‘Festival Friday’

Het Noordelijk Film Festival vertoont aanstaande vrijdagavond 3 maart om 19:00 uur eenmalig de Finse feelgood film The Happiest Day in The Life of Olli Mäki in Slieker Film te Leeuwarden. De film was eerder te zien tijdens het festival in november en wordt nu als eerste vertoond in de nieuwe reeks ‘Festival Fridays’: één vrijdag per maand die het Noordelijk Film Festival programmeert in Slieker Film.

Festival Fridays
Het Noordelijk Film Festival gaat vanaf nu één keer per maand de ‘Open Film Night’ in Slieker programmeren met een speelfilm, documentaire of kortefilmprogramma in het verlengde van het festival. Dit kan bijvoorbeeld een festivalhit zijn van een voorgaande editie, een selectie winnaars van het Noorderkroonprogramma, de films die tot nu toe in het kader van de Nieuwe Competitie of het 48 Hour Film Project zijn gemaakt of zelfs een voorproefpremière voor de komende festivaleditie (8 t/m 12 november 2017). Het Fries Film Archief wordt eveneens regelmatig betrokken voor korte bijpassende voorfilms met unieke montages van bijzonder archiefmateriaal. Kaartverkoop gaat via Slieker Film.

The Happiest Day in The Life of Olli Mäki
De Finse bokser Olli Mäki krijgt in de jaren zestig de kans om de wedstrijd van zijn leven te winnen, het wereldkampioenschap. De bescheiden Olli staat plotseling in het middelpunt van de belangstelling: voor het eerst staat een Fin in de finale! Hij voelt de druk van zijn ambitieuze coach, de media en het hele land dat uitkijkt naar zijn overwinning. Het is dan ook de slechtst mogelijke timing voor Olli om tot over zijn oren verliefd te worden op Raija … Geschoten in prachtig zwart/wit, neemt deze romantische feelgoodfilm je mee in een waargebeurd verhaal dat weinig van doen heeft met het bekende ‘boksfilm-genre’. Niet voor niets de winnaar van Un Certain Regard in Cannes en de officiële Oscar-inzending van Finland in 2016.

Elke vrijdag ‘Open Film Night’ in Slieker Film
Slieker Film heeft al geruime tijd op vrijdagavond een tijdslot vrij onder de noemer ‘Open Film Night’. Vanaf 21:00 uur is er ruimte voor (opkomend) filmtalent om een mooie eigen première te organiseren of simpelweg eigen werk te vertonen in één van de filmzalen van het filmtheater. Filmmakers kunnen het filmtheater benaderen voor het organiseren van een besloten of publiekelijke vertoning van hun film, zonder kosten voor zaalhuur. Wanneer er geen aanvraag is, draait er een film uit het reguliere programma op vrijdagavond. Meer info.