Doorgaan naar inhoud
Nieuws

10 oktober - 2017

NFF en Explore the North presenteren Somnium en Häxan

Leeuwarder kunstliefhebbers worden op hun wenken bediend in november. In het eerste weekend is de audiovisuele voorstelling Somnium van The Black Atlantic te zien op een unieke locatie aan de Snekertrekweg. Tijdens #NFF38 presenteren we Häxan (1922); een controversiële film met muzikale omlijsting van de band Kinetophone. En op 24 en 25 november zet Explore the North de binnenstad van Leeuwarden in als podium voor muziek en literatuur. De presentaties van Somnium en Häxan zijn mogelijk gemaakt door het Noordelijk Film Festival en Explore the North, in samenwerking met de Popfabryk. We hopen deze samenwerking in november in de komende jaren verder uit te bouwen.

za 4 en zo 5 november | Somnium: reis door het menselijk onderbewustzijn
Somnium is een (ontspannende) mix van muziek, geluidscollages, lichtprojecties en moderne dans. Geïnspireerd door schrijvers als Murakami en Borges en sciencefiction films schetst zanger, componist en muzikant Geert van der Velde de grillen van het onderbewuste. Bezoekers hoeven zich enkel over te geven aan een reis die zich afspeelt tussen droom en werkelijkheid. Mark Hospers (Explore the North): “Geweldig dat wij het mooie project Somnium in Leeuwarden kunnen presenteren als start van een landelijke tour. Al jaren volgen wij Geert van der Velde en The Black Atlantic op de voet. En graag laten wij samen met het Noordelijk Film Festival dit bijzondere experiment in zijn hometown zien.”

Zaterdag 4 november | 16:30 – 17:30 & 20:30 – 21:30
Zondag 5 november | 13:30 – 14:30 & 16:30 – 17:30
Locatie: Snekertrekweg 1, Leeuwarden
Tickets zijn verkrijgbaar op www.explore-the-north.nl.

9 november | Häxan: controversiële film met muzikale omlijsting van Kinetophone
Kinetophone bestaat uit drie filmfanaten die sinds 2010 livemuziek spelen bij zwijgende filmklassiekers. De drie heren voorzien de films van een op maat gemaakte eigentijdse soundtrack, waarin zij klassieke muziek en pop combineren. Bekijk tijdens het Noordelijk Film Festival (8 t/m 12 november) de recent gerestaureerde en ongecensureerde versie van één van de duurste Scandinavische stomme films ooit gemaakt: Häxan.
Fredau Buwalda (Noordelijk Film Festival): “Het werd hoog tijd om Kinetophone naar Friesland te halen. Neushoorn biedt een prachtige locatie in Leeuwarden om de controversiële Zweedse film met live muziek te presenteren en het sluit uitstekend aan bij de Noordse Focus alsmede het Sounds & Cinema programma van ons Noordelijk Film Festival.”

Donderdag 9 november | 20:00 Neushoorn Grote Zaal
Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 31 oktober. Lees meer

Handig rijtje:
4 en 5 november – Somnium van The Black Atlantic
8 t/m 12 november – Noordelijk Film Festival
do. 9 nov. 20:00 uur – Häxan + Kinetophone
24 en 25 november – Explore the North