Doorgaan naar inhoud
Nieuws

3 juli - 2020

Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess inzending Peripheral Visions Competition

Onlangs hebben we jullie al met trots medegedeeld dat wij met het Noordelijk Film Festival lid zijn geworden van het nieuwe internationale festivalnetwerk Europa Film Festivals (EFF). Als kersvers lid van EFF mocht het Noordelijk Film Festival een film nomineren om deel te nemen aan de Peripheral Visions Competition. Dit is een online filmcompetitie van Europa Film Festivals in samenwerking met Galway 2020 (Culturele Hoofdstad van Europa) and the Galway Film Fleadh, opgezet om het beste van de hedendaagse Europese cinema te tonen. Dertien films zijn te zien tijdens de Galway Film Fleadh (7-12 juli). De winnende film ontvangt 3.000 euro.

Aan de hand van de thema’s van Galway 2020: Landschap, Taal en Migratie, heeft onze programmeur en artistiek leider Fredau Buwalda gekozen voor de familiefilm Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess van Steven Wouterlood als de officiële nominatie van het Noordelijk Filmfestival. Fredau ligt toe:

“Het verhaal speelt zich af in één van de meest perifere gebieden van ons land, het prachtige Friese Waddeneiland Terschelling. De film won onze Noorderkroon competitie afgelopen jaar en doet het ook internationaal fantastisch. Bovendien is de film erg goed gemaakt. Het gaat over een aantal interessante en serieuze kwesties vanuit het perspectief van twee tieners, die ook ongelooflijk goed worden gespeeld door twee jonge veelbelovende talenten (Sonny Coops Van Utteren & Josephine Arendsen). In deze tijd dat je misschien nog thuis zit vanwege de coronaregels, neemt deze unieke vakantiefilm je gegarandeerd mee op een buitengewone reis."

Afgelopen week heeft Fredau Buwalda via een Zoom-call met de Galway Film Fleadh een introductie op de film opgenomen samen met collega Kevin Brouwer, die op zijn beurt een Q&A deed met de regisseur van de film Steven Wouterlood. Beide worden uitgezonden voor en na de film voor de online bezoekers van de Galway Film Fleadh. Helaas zijn de online films gelimiteerd tot Ierland en dus niet vanuit Nederland te zien. Maar, niet getreurd: Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess wordt a.s. zondag eenmalig uitgezonden op NPO3 / NPO ZAPP om 09:00 uur. Liever zelf bepalen wanneer je kijkt? Je vindt ‘m ook op Picl!