Doorgaan naar inhoud
Nieuws

4 september - 2017

Meld je aan voor Indian Summer Academy

Tijdens de Indian Summer Academy werken teams aan de ontwikkeling van filmplannen onder leiding van topcoaches. Op basis van een ingestuurde synopsis worden teams van twee personen (scenarioschrijver en regisseur) geselecteerd voor deelname aan het project.

De Indian Summer Academy vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober 2017. Deelnemers verblijven dan intern op een mooie locatie in de omgeving van Maastricht. Een team van topcoaches uit de beroepspraktijk begeleiden de talenten bij het verder ontwikkelen van hun synopsis tot een bruikbaar filmplan.

Naast individuele coaching wordt er ook in groepsverband gewerkt. Zo vindt er kennisuitwisseling plaats tussen docenten en deelnemers, en tussen deelnemers onderling.

De Indian Summer Academy wordt afgesloten met een pitch in Maastricht en een maand later een pitch in Leeuwarden tijdens het Noordelijk Film Festival. Zo leren de talenten hun plan te presenteren voor een professionele jury en krijgen zij waardevolle feedback om hun plan nog verder aan te scherpen. De vakjury’s maken kennis met nieuwe makers.

De Indian Summer Academy is een uitwisseling tussen de provincies Limburg en Friesland en de randstad. De docenten zijn onder andere verbonden aan de Script Academy Amsterdam en Filmacademie Amsterdam.

Na afloop hebben de deelnemers hun netwerk verbreed en meer kennis opgedaan en uitgewisseld. Ze hebben een filmplan in handen dat geschikt is om financiering aan te vragen en partners aan het project te verbinden. Na afloop van de Indian Summer Academy blijft de organisatie betrokken bij de filmplannen en eventuele realisering hiervan.

Oproep voor deelnemers:
Heb jij een goed idee voor een speelfilm en wil je graag met jouw team (scenarist en regisseur) deelnemen aan de Summer Academy? Meld je nu aan!

Stuur een mailtje naar info@moviescenes.eu voor 11 september 2017 met daarbij:
–       Eén bio van het team van ±150 woorden in Word
–       Eén pasfoto per teamlid
–       Synopsis (max. 4 pagina’s)
–       Vermeld duidelijk de namen en contactgegevens (email, telefoon, adresgegevens) van beide teamleden.

Let op! Voor Friese deelnemers gelden een aantal aanvullende criteria:
–       Het filmidee moet een Friese signatuur hebben
–       De Friese taal speelt een (prominente) rol in het verhaal

Deelname aan de Summer Academy is gratis (verblijf, coaches, catering).
De Summer Academy vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober in Zuid-Limburg.

Initiatiefnemer Summer Academy:
Over Movie Scenes

Movie Scenes brengt nieuwe filmprojecten tot stand door bestaande filminitiatieven te verbinden, en vormt zo een brug tussen jonge talenten en ervaren professionals. Movie Scenes zoekt actief de samenwerking op met onderwijs, culturele instellingen en andere partners.