Doorgaan naar inhoud
Nieuws

13 november - 2011

Majority en Hasta la Vista prijswinnaars Noordelijk Film Festival

De Turkse film Majority (2010) van Seren Yüce is de winnaar van de Interregio Competitie van het 33ste Noordelijk Film Festival. Volgens de vijfkoppige jury toont de film ‘a great maturity in portraying the complex themes and true knowledge of the craft’ en riep Majority uit tot beste van de acht competitiedeelnemers. Yüce wint hiermee de Matad’Or (een sculptuur) en een geldprijs van € 10.000,-, ter beschikking gesteld door de provincie Fryslân. Yüce nam de prijs bij de slotceremonie per Skype in ontvangst. Lees meer hierover in ons persbericht.

De Vlaamse film HASTA LA VISTA! van Geoffrey Enthoven heeft zondagavond op het 33ste Noordelijk Film Festival de Leeuwarder Courant Publieksprijs gewonnen. Het festivalpubliek beoordeelde HASTA LA VISTA! met gemiddeld een 9,66 waarmee de film veruit favoriet is. De Leeuwarder Courant Publieksprijs werd tijdens de slotceremonie door Hans Snijder, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant, overhandigd aan Mariano Vanhoof, producent en bedenker van het verhaal waarop HASTA LA VISTA! gebaseerd is. Meer hierover ook in ons persbericht over de publieksprijs.

Hasta la Vista draait vanaf donderdag 17 november in Filmhuis Leeuwarden als voorpremière. Kijk hier voor meer informatie.