Doorgaan naar inhoud

15 december - 2022

Jacqueline Schrijver gaat Film in Friesland verlaten

Jacqueline Schrijver bij de opening van het Noordelijk Film Festival in 2022.

Jacqueline Schrijver, directeur van Film in Friesland, vertrekt per 1 mei 2023. Zij wil haar energie richten op nieuwe werkzaamheden.

Jacqueline is sinds 2011 directeur van de stichting, na in 2006 te zijn gestart als zakelijk leider. Onder haar leiding is Filmhuis Leeuwarden in 2013 verhuisd naar het Wilhelminaplein om als modern filmtheater onder de naam Slieker het film- en educatieaanbod verder te kunnen uitbreiden. Het Fries Film Archief, dat vanwege ruimtegebrek in 2009 verhuisde naar Tresoar, breidde de activiteiten om dit waardevolle filmerfgoed te ontsluiten en te presenteren, steeds verder uit met als recente mijlpaal de toevoeging van audio, waardoor het Fries Film & Audio Archief ontstond. Het Noordelijk Film Festival tenslotte ontwikkelde zich tot een gerenommeerd jaarlijks filmfestival met een geheel eigen signatuur: een unieke internationale én nationale Noordse focus.

Jacqueline: “Laat duidelijk zijn dat dit alles zonder de inzet en medewerking van ambitieuze teamleden niet was gelukt. De gedrevenheid van medewerkers, inclusief de grote aantallen vrijwilligers die aan ons verbonden zijn, is groot. Dit is een van de aspecten die het werken in deze sector voor mij zo bijzonder maakt. Er liggen vele kansen voor film in onze provincie. Ik heb nu echter zin om mijn energie te richten op nieuwe werkzaamheden waarnaar ik op zoek ga. Daar creëer ik door mijn vertrek de ruimte voor.”

Voorzitter Tom van Mourik: “Jacqueline heeft zich lange tijd met ziel en zaligheid ingezet voor Film in Friesland. Als bestuur zijn wij haar veel dank verschuldigd. Wij zullen ervoor zorgen dat de verschillende activiteiten van Film in Friesland zich de komende jaren verder kunnen ontwikkelen. We gaan nu eerst op zoek naar een goede opvolger. Wij zullen Jacqueline missen.”