Doorgaan naar inhoud
Nieuws

7 oktober - 2015

Groots Sounds & Cinema programma op #NFF36!

Film en (live) muziek komen volop samen in een groots Sounds & Cinema programma tijdens ons #NFF36. We werken actief samen met toffe partners, voornamelijk Noordelijke concertorganisatoren als Podium Asteriks, Neushoorn, Nokturné, Oranjewoud Festival, FrieJam, maar ook CineSonic. Op diverse locaties hebben we te gekke en bijzondere combinaties van (muziek)films, live optredens, visuals en afterparties voor je:

Onze vrienden van Podium Asteriks hebben de film Sumé – The Sound of a Revolution geselecteerd. Een boeiende documentaire over de Groenlandse rockband die in de jaren ’70 met zijn muziek een culturele revolutie in gang zette. Tijdens het hele festival verzorgt Asteriks trouwens het live muziekprogramma in de foyer van de Harmonie! Ze hebben bands en artiesten geselecteerd die hun eigen Noordelijke sound naar Leeuwarden brengen. Bevestigd zijn onder meer: Goodnight Moonlight, Mountain States, North to The Night, Moon Tapes en als headliner op zaterdagavond de IJslandse band Árstíðir in samenwerking met Neushoorn.

Datzelfde Neushoorn vertoont op zijn beurt in de eigen splinternieuwe Arena op zondagmiddag de première van Hjir: een korte muziekdocu over Friese roots van The Black Atlantic, Sväva en The Future’s Dust. Laatstgenoemde band speelt na afloop een live-set in het Neushoorn café. Daarnaast presenteert Neushoorn de film Monsterman op vrijdagavond als voorproefje op hun eigen Belgium Metal Invasion op zaterdag. Monsterman gaat over de veelbesproken Finse heavy-metal band Lordi die in 2006 het Eurovisie Songfestival won.

Live cinema platform CineSonic heeft de indierockers van Bombay een nieuwe soundtrack laten componeren bij de legendarische horrorfilm Vampyr van de Deense regisseur Carl Theodor Dreyer. Na een gigantisch succes met de show op Into The Great Wide Open, zijn wij nu aan de beurt om hiervan te genieten in De Harmonie.

Never change a winning team: de officiële afterparty van het festival wordt op zaterdagavond in De Harmonie verzorgd door het Leeuwarder dance-collectief Nokturné. Voorafgaand vertonen zij de toepasselijke film Paris/Berlin: 20 Years of Underground Techno op ons festival. In Slieker Film presenteert Oranjewoud Festival de film Nelsons No5, een fascinerend portret van de Letse dirigent Andris Nelsons, die werkt aan een uitvoering van Sjostakovitsj’ vijfde symfonie. Na afloop een zijn we getuige van een live uitvoering van Sjostakovitsj’ tweede pianotrio. Tot slot presenteert FrieJam de film Keep on Keepin’ On, over jazzlegende Clark Terry, gevolgd door een optreden van een Friese jazz-band.  

Check hier voor meer informatie en trailers van alle onderdelen in het Sounds & Cinema programma!