Doorgaan naar inhoud
Nieuws

14 november - 2015

Grímur Hákonarson ontvangt Award op NFF36

De Award for Special Contribution to Northern Cinema is vanavond uitgereikt aan de IJslandse regisseur Grímur Hákonarson, onder meer voor zijn nieuwe en succesvolle speelfilm Rams. Met deze film weet hij momenteel zowel publiek als filmcritici over de hele wereld te raken.

De speciale award is een prachtig kompas dat symbool staat voor de focus van het festival op het Noorden. Hákonarson is aanwezig op het festival en neemt vanavond persoonlijk de prijs in ontvangst. Naast Rams staan ook Hákonarsons twee eerder gemaakte documentaires A Pure Heart en The Laxá Farmers op het programma van het festival. Zowel de documentaires als zijn nieuwe speelfilm ademen IJsland in alle facetten; de mensen, het landschap en de eigen cultuur. Op deze manier levert Hákonarson op zijn manier een bijzondere bijdrage aan de Noordse cinema, aldus het Noordelijk Film Festival.

Er zijn ruim zeshonderd kaarten verkocht voor de voorstelling vanavond, bekijk hier de film of ga hier naar de ticketpagina.

Award for Special Contribution to Northern Cinema

Het Noordelijk Film Festival reikt de Award for Special Contribution to Northern Cinema uit sinds 2010. De winnaars zijn:

  • 2015: Grímur Hákonarsson (Rams)
  • 2014: Hisham Zaman (Before Snowfall en Letter to The King)
  • 2013: Jim Taihutu (Wolf)
  • 2011: Nanouk Leopold (Boven is het stil) en Matthias Schoenaerts (Rundskop)
  • 2010: Hoyte van Hoytema (Let The Right One In)

Foto’s: Hans Jellema en Xanne Wijkamp