Doorgaan naar inhoud
Nieuws

18 juli - 2018

Grand Opening op dinsdag 6 november

Het Noordelijk Film Festival opent in dit bijzondere jaar een dag eerder dan gebruikelijk op dinsdag 6 november. De Grand Opening vindt plaats in de drie grote zalen van Stadsschouwburg De Harmonie. We starten een dag eerder op maandag 5 november met het speciale programma New Generation. Dit programmaonderdeel voor de nieuwe generatie filmmakers en -kijkers wordt op vrijdagavond 9 november feestelijk afgesloten met een prijzenshow. Het Noordelijk Film Festival eindigt op zondag 11 november.

Bijzondere editie

De 39ste editie van het Noordelijk Film Festival is een bijzondere editie. Leeuwarden en Fryslân zijn Culturele Hoofdstad van Europa en dat heeft ons geïnspireerd voor de ontwikkeling van nieuwe initiatieven. New Generation is het nieuwe onderdeel waarmee we het filmklimaat in de regio willen stimuleren en een jong publiek willen aantrekken. Scholieren en jongeren kunnen het festival onder meer ontdekken via Look@ME, schoolvoorstellingen met filmlesmateriaal, workshops, of als jurylid of deelnemer meedoen aan een MovieZone Talentday. Studenten kunnen aan de slag met Worldbuilding en jonge en gevestigde filmmakers, scenaristen, acteurs en filmjournalisten in spe kunnen hun hart ophalen en netwerken bij de New Generation Academy, het 48 Hour Film Project, (internationale) masterclasses, workshops en inspiratiesessies. Zo creëren we samen met film- en mediaplatform New Noardic Wave een unieke tijdelijke filmacademie in het Noorden!

Noord-Europese filmexpeditie

Voor het brede publiek staan we garant voor een unieke en grote filmexpeditie door een breed Noord-Europa: van IJsland, via Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland tot aan groot Scandinavië en de Baltische Staten. Een sterke selectie van de nieuwste internationale speelfilms en documentaires deelt het doek met veelbelovende films van talent uit eigen regio. We besteden speciaal aandacht aan de Zweedse grootheid Ingmar Bergman die dit jaar 100 zou zijn geworden. Het volledige programma staat medio oktober online.

[PERSBERICHT]