Doorgaan naar inhoud
Nieuws

6 mei - 2015

Gezocht: Friese actrice voor De Smeerlappen!

Voor de verfilming van de Friese Roman De Smeerlappen van Anne Wadman is Stichting Movie Scenes op zoek naar Eelkje, de vrouwelijke hoofdrolspeler. Ben jij tussen de 18 en 24 jaar, spreek je Fries en heb je acteertalent? Durf je het aan om met Derek de Lint voor de camera te staan? Meld je dan aan!

Over het project
De film wordt in twee fases opgenomen. Deze zomer wordt een pilot gemaakt, waarvoor één of twee korte scènes worden opgenomen. De pilot wordt dit najaar gepresenteerd tijdens het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden. De beoogde opnameperiode van de speelfilm is in 2016.

De film wordt geproduceerd door Movie Scenes onder leiding van Elbe Stevens (www.elbestevensfilms.nl). De film is tevens een samenwerking met Duitse filmpartners. Zo zal de film worden geregisseerd door de Duitse regisseur Ingo Haeb. De bewerking van boek naar film en het scenario voor de pilot zijn geschreven door Bouke Oldenhof. Derek de Lint, bekend van Gooische Vrouwen, Bloedverwanten, Zwartboek en Soldaat van Oranje, speelt de vader van Eelkje. 

Partners
De Smeerlappen komt tot stand in samenwerking met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, de Provincie Friesland en Omrop Fryslân. Overige partners bij dit project zijn Tresoar, D’Drive Film & Media, CMD Leeuwarden, Tryater, Slieker Film en Keunstwurk.

Over De Smeerlappen
De Smeerlappen vertelt het verhaal van Eelkje, een jonge vrouw van in de twintig. Ze onderzoekt haar verhouding tot de mannen om haar heen. In de verwoede pogingen om aan haar milieu te ontkomen zet ze haar seksualiteit in. Tegelijkertijd is ze sterk gehecht aan haar omgeving en in het bijzonder aan haar dominante vader. Deze spagaat zorgt voor een dramatische ontwikkeling waarbij een existentialistische vraag centraal staat: in hoeverre zijn wij vrij in ons handelen? Wat bepalen wij zelf en wat bepaalt de omgeving? 

Geef je op!
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor 24 mei je CV, een aantal duidelijke foto’s en je motivatie naar Floor Krooi van Stichting Movie Scenes: floor@burofloor.nl. Alle aanmeldingen worden beoordeeld en er wordt een selectie gemaakt. Begin juni ontvang je bericht of je bij de selectie zit. In dat geval word je uitgenodigd voor de casting op 16 juni in Leeuwarden in aanwezigheid van Derek de Lint en regisseur Ingo Haeb. Houd deze datum dus alvast vrij!