Doorgaan naar inhoud
Nieuws

3 september - 2014

Filmmaker van Duuren wint nieuwe competitie

We hebben een winnaar! Tijdens onze vorige editie lanceerden we de competitie, om zo een platform te bieden aan talentvolle noordelijke filmmakers. Een deskundige jury reikte in de persoon van filmmaker Pieter Verhoeff de prijs uit aan Christiaan van Duuren. Hij won met zijn veelbelovende film “Tussentijd” 10.000 euro om de productie van zijn film te realiseren.

De winnaar sprak met zijn eenvoud en overzichtelijke aanpak het meest tot verbeelding van de jury. Verhoeff: “Op alle niveaus is er goed nagedacht. Een simpel idee (een jongeman maakt een ongeluk mee op de snelweg, we volgen hem in de meeslepende 10-12 minuten die daarna volgen), maar een verrassende film, die erg goed is geschreven”. Van Duuren reageerde trots, toen hij de geldprijs in ontvangst mocht nemen “Ik ben heel erg blij. Ik ga een mooie film voor jullie maken, de deadline van begin november wordt spannend maar gaat me lukken.”

De jury, die naast Pieter Verhoeff bestaat uit Oeds Westerhof (voorzitter van LWD2018) en filmrecensent Joost Broeren, had bij de uitreiking bemoedigende woorden over voor de inzendingen. Westerhof: “Zelf ben ik geen filmkenner, maar het was erg mooi om aan mee te werken. Uiteindelijk was het een unanieme beslissing van ons alledrie. Jullie hebben ons een zeer plezierig weekend bezorgd met het bekijken van de plannen.”

Verhoeff vervolgde: “Als jury hebben we twaalf plannen gelezen en beoordeeld. Daar hebben we ontzettend van genoten, ik heb veel ontluikend talent geproefd. Ik weet nog hoe opgewonden en enthousiast je kan zijn over je eigen script als je hem met glanzende ogen net hebt opgeslagen op je computer.” De filmmaker was nog even kritisch over het aantal spelfouten en de te weinig concrete ideeën, die een afknapper vormde voor de jury. “Het plan van Christiaan blonk uit juist door helderheid en eenvoud. Het is productioneel werkbaar en haalbaar, actueel en spreekt tot de verbeelding.”

We wensen Christiaan ontzettend veel succes bij het uitwerken van TUSSENTIJD en kijken nu al meer dan reikhalzend uit naar zijn premiére op ons festival.