Doorgaan naar inhoud
Nieuws

18 februari - 2019

De Filmkick en Noorderkroon geopend voor inschrijvingen!

De Filmkick (voorheen: Nieuwe Competitie) en het programmaonderdeel Noorderkroon zijn geopend voor inschrijvingen! Voor deze zesde editie van De Filmkick is het Noordelijk Film Festival weer op zoek naar filmmakers die hun plan voor een korte film indienen en daarmee kans maken op €10.000,- om de film te realiseren. Wanneer je als Friese, Groningse of Drentse filmmaker al een film hebt gemaakt in het afgelopen jaar, of je hebt een film gemaakt in/over de noordelijke regio, dan kun je deze inschrijven voor de Noorderkrooncompetitie.

De Filmkick

Tot en met 18 april 2019 hebben filmmakers de tijd om hun plan in te dienen voor De Filmkick. Met deze competitie biedt het Noordelijk Film Festival elk jaar één Nederlandse filmmaker de mogelijkheid om met €10.000,- een korte film te realiseren op basis van een script en filmplan, beoordeeld door een professionele jury. De film wordt direct na de prijsuitreiking in mei gerealiseerd met het gewonnen prijzengeld en gaat in wereldpremière op het Noordelijk Film Festival. De tot nu toe gerealiseerde films hebben daarna allemaal een succesvolle tour langs vele festivals over de hele wereld gemaakt en diverse prijzen in de wacht gesleept. Zie ook de wall of fame!

Deadline filmplan insturen: 18 april 2019
Meedoen of meer weten? Klik hier!

Noorderkroon

In het competitieprogramma Noorderkroon biedt het Noordelijk Film Festival een podium aan jonge talenten en gevestigde filmmakers; van korte amateurfilms tot professionele speelfilms en documentaires. De enige voorwaarde is dat de film gemaakt is door iemand uit Friesland, Groningen of Drenthe, of dat de film inhoudelijk verbinding toont met deze regio. In de afgelopen jaren heeft het festival een divers programma neer kunnen zetten met films van bekende regisseurs, maar ook beginnende professionals, studenten en amateurmakers. Na een nominatieronde, worden tijdens het festival de Noorderkroon awards uitgereikt. Een professionele jury bepaalt tijdens het festival wie er met de felbegeerde awards naar huis mogen.

Deadline film insturen: 1 september 2019
Film insturen of meer weten? Klik hier!