Doorgaan naar inhoud
Nieuws

25 maart - 2017

Festival Friday 7 april: Alberta

Het Noordelijk Film Festival programmeert sinds maart één keer per maand een Festival Friday tijdens de Open Film Night in Slieker Film. Elke maand zie je een speelfilm, documentaire of kortefilmprogramma die past in het verlengde van het festival. Op vrijdag 7 april om 21:00 uur nodigen we jullie graag uit voor Alberta van Eddy Terstall en Erik Wünsch, met als voorfilm de grote internationale 48 Hour Film Project-hit Giraffe.

 

 

Alberta
Freek heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta. Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn. En zo wordt zijn midlifecrisis een zenuwslopende affaire. Alberta is een tragikomisch portret dat tegen het einde van de film lekker ontspoort. De film draaide in november succesvol op #NFF37 in aanwezigheid van de regisseurs. Eddy Terstall (Simon) en Erik Wünch werkten al eerder samen aan de films Deal en Meet Me in Venice.

Met o.a. Daniël Boissevain, Jamie Grant, Eva Duijvestein en Poal Cairo.
Regie: Eddy Terstall en Erik Wünsch
Lengte: 93 minuten

Voorfilm: Giraffe
De grote winnaar van The 48 Hour Film Project Leeuwarden 2016 met: Best Film, Audience Award, Best Actor, Best Actress, Best Directing, Best Use of Genre, Best Writing. En het wordt alleen maar beter, want Giraffe won vorige maand in Seattle maar liefst vier prijzen in de wereldwijde finale van het 48 Hour Film Project!

Als Elsa, na een ietwat opmerkelijke sollicitatie, wordt aangenomen bij een callcenterbedrijf kan ze meteen aan de slag. Na een korte introductie ontstaat er een probleem. Het team van Elsa kan niet voldoen aan de ongewone vraag van een beller en de omzet daalt in rap tempo. Na ellenlang oefenen denkt Elsa de oplossing te hebben.

Regie: Janne Schmidt
Met o.a. Jacqueline Blom, Bram Suijker, Britte Lagcher & Tobias Nierop
Lengte: 7 minuten

Kaartverkoop vanaf 3 maart via Slieker Film.