Doorgaan naar inhoud
Nieuws

3 november - 2014

Eten en drinken op en rondom het #NFF35

Samen met onze favoriete restaurants, cafe’s, clubs en de beste koffiebarren hebben we speciale menu’s opgesteld die alleen tijdens het #NFF35 worden aangeboden. Hieronder vind je een overzicht van de plekken waar je terecht kunt voor een lekker lange maaltijd, een koud biertje of een snel tussendoortje. Lekker dichtbij op de festivallocaties in De Harmonie en Café Thús (in het Fries Museum), of verder in het centrum van de stad. 

Bekijk vooral ook de volledige menus op de websites van onderstaande eetgelegenheden en tast toe! 

Stadsschouwburg de Harmonie
Op deze festivallocatie kun je overdag terecht voor een goede lunch en wat lekkers voor bij de koffie. Probeer ook eens het restaurant na 17:00 uur voor bijvoorbeeld een fijne steakburger van de grill.

harmonie.nl

Café Thús
Het café in het Fries Museum: een fijne plek om even in bijvoorbeeld die lekkere leren bank te hangen met een kop goede koffie. Een échte aanrader: de tosti’s die ze serveren. Smakelijk!

cafe-thus.nl

Doppio Espresso
De beste koffie van de stad haal je bij Doppio. Originele espresso, ristretto of toch iets anders? Ze hebben het. Prima Italiaanse tosti’s ook, trouwens.

doppio-espresso.nl

Fellini City Lounge
De naam Fellini kan tijdens een filmfestival natuurlijk niet ontbreken. Het filmfestivalmenu met een fijn pastagerecht overigens ook niet.

fellini-leeuwarden.nu

Het Wapen van Leeuwarden
Het Wapen, een begrip in Leeuwarden en een prima plek om even rustig te gaan zitten voor een flinke maaltijd. Ook een prima plek om na de film nog even rond te hangen voor een drankje of twee.

wapenvanleeuwarden.nl

Speciaalbiercafé de Markies
Het NFF-stamcafé, wat ons betreft. Overdag krijg je er een gratis kop koffie of thee, in de avond (of eerder, als je wilt) is er een speciaal Scandinavisch biermenu voor je samengesteld. Speciaalbier, welteverstaan, en dat nou nét het ding waar De Markies heel erg goed in is.

de-markies.nl

Restaurant Eindeloos 
Misschien wel het beste restaurant van Leeuwarden. Eindeloos serveert een drie gangen menu tijdens het NFF. Vijf dagen, vijf kansen op tartaar van Schotse Hooglander, sukade van kalf met pastinaak en een dessert van kweepeer voor maar €35,-.

restauranteindeloos.nl