Doorgaan naar inhoud
Nieuws

13 augustus - 2013

EEN FILM MAKEN IN 48 UUR

48 Hour Film Project komt dit jaar naar Leeuwarden

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd, waarin filmmakers de strijd met elkaar aangaan om binnen 48 uur de beste korte film te maken. Elk team moet binnen 48 uur een script schrijven, de film opnemen en monteren. Bovendien krijgen de deelnemers op de kick-off nog een aantal verplichte elementen mee zoals een genre en een personage. De presentatie van de films zal plaatsvinden tijdens het Noordelijk Film Festival.

Het 48 Hour Film Project is een Amerikaans initiatief uit 2001 en heeft inmiddels met ruim 110 deelnemende steden per jaar de hele wereld veroverd. Elke stad vertoont de gemaakte  films op een aansluitend filmfestival, waarbij de films bovendien beoordeeld worden door een deskundige jury. De beste film van elke stad wordt vertoond tijdens de jaarlijkse 48 Hour Film Project finale in de VS en als de film daar een prijs wint, wordt hij zelfs vertoond op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

Filmmakers, zowel amateurs als professionals, kunnen zich met hun team vanaf 20 augustus aanmelden via de site www.48hourfilm.com/leeuwarden. De kick-off vindt plaats op vrijdag 1 november in Slieker Film. Op zondag 3 november, 48 uur later, moet de film klaar en ingeleverd zijn om mee te dingen naar de prijzen. De films worden tijdens het Noordelijk Film Festival, dit jaar van 6 t/m 10 november, in een speciaal blok vertoond.

De Friese filmmaker Bart Dokter organiseert deze eerste Leeuwarden editie, nadat hij meerdere malen heeft meegedaan aan de Utrecht editie, waar hij in 2011 nog de prijs voor beste regie won met zijn 48 Hour Film “Frank”. Neem voor vragen dus contact op met Bart Dokter via +31(0)6 22154480 of per mail leeuwarden@48hourfilm.com of info@bartdokter.nl.