Doorgaan naar inhoud
Nieuws

8 november - 2011

Dagan Cohen en Barbara de Wijn te gast op NFF

Dagan Cohen en Barbara de Wijn, oprichters van het illustere Upload Cinema, komen naar Leeuwarden! Het Noordelijk Film Festival vertoont op donderdag 10 november 19.30 uur de speciale Upload Cinema-editie “I’m your biggest fan” (een samenwerking met Lowlands). Hierin maken de sterren en idolen plaats voor degenen zonder wie hun roem niet mogelijk was geweest: de fans! Barbara de Wijn en Dagan Cohen, zijn te gast bij de vertoning voor een inleiding en gesprek. Hier kan het publiek vragen stellen over Upload Cinema, de wetten en regels van virals en de opkomst van YouTube-video’s.

De fancultuur is levendiger en veelzijdiger dan ooit en staat nu geheel verdiend zelf op het podium. Het programma toont de meest verbazende, grappige, creatieve en enge manieren waarop fans hun idolen adoreren in filmpjes op het web. Enkele televisiebeelden hierover uit De Wereld Draait Door zijn hier te zien: http://omroep.vara.nl/media/70621

Filmhuis Leeuwarden draait mee met de tweemaandelijkse premières van Upload Cinema. Op donderdag 1 december is de nieuwe editie te zien om 20.00 uur. Het thema is dan SOUNDS LIKE MUSIC. Tot 10 november kun je zelf ook nog filmpjes inzenden via: http://leeuwarden.uploadcinema.net/. Ook kun je je hier aanmelden voor een nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwe thema’s en data van vertoningen.