Doorgaan naar inhoud
Nieuws

25 juli - 2018

“Daar zou je een film over moeten maken!”

Heb je dat ook wel eens, dat je zo’n vreselijk goed verhaal hoort dat je jezelf afvraagt waarom daar nog geen film over is gemaakt? Wij zijn op zoek naar zulke mooie, sterke of ontroerende verhalen en mensen die ze kunnen vertellen! Dat er genoeg unieke verhalen ronddwalen in Friesland, is wel gebleken uit het grote succes van ‘2018verhalen’ in het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad.

Inspiratiesessies
Tijdens het Noordelijk Film Festival (5 t/m 11 november 2018) organiseren we van maandag tot en met vrijdag elke dag tussen 17:00 en 18:00 uur een inspiratiesessie waarin zo’n 3 tot 5 verhalenvertellers aan bod komen. De verhalen moeten in 10 tot 20 minuten verteld kunnen worden en mogen overal over gaan. Bijvoorbeeld een oud familieverhaal, iets grappigs wat je vorige week hebt meegemaakt, een onbekend stukje geschiedenis, een zelfbedacht sprookje of een levensles die je mee wilt geven aan je medemens.

Voor wie?
De (gratis) verhalensessies zijn in de eerste plaats als inspiratie bedoeld voor scenaristen en filmmakers die werken aan nieuwe plannen en wel wat unieke input uit onverwachte hoek kunnen gebruiken. Daarnaast zijn ze vrij toegankelijk voor iedereen. Dus, wil je als schrijver of filmmaker graag inspiratie opdoen voor een nieuwe film? Of, ben je fervent verhalenverslinder en kijk je tijdens het festival altijd 5 films per dag, maar gun je je ogen ook wat rust? Dan nodigen we je in november graag uit om langs te komen en te luisteren!

Maar, eerst moeten we al deze mooie verhalen nog verzamelen, dus:

Gezocht: mensen met een goed verhaal!
Ben of ken jij zo iemand stuur dan een berichtje naar loes@noordelijkfilmfestival.nl met de volgende gegevens:

  • Naam, woonplaats, leeftijd
  • Korte samenvatting of beschrijving van je verhaal
  • Geschatte lengte in minuten van het verhaal
  • Jouw ervaring met verhalen vertellen (niet verplicht)
  • Evt. dag(en) waarop je niet beschikbaar bent van 5 t/m 9 november

De verhalensessies vinden tijdens het Noordelijk Film Festival plaats in het kader van het New Generation programma op ma 5, di 6, wo 7, do 8 en vr 9 november tussen 17:00 en 18:00 uur op Theaterskip de Bald’r. We plannen in overleg een geschikte dag in voor het vertellen van jouw verhaal.

N.B.
Mensen die mee hebben gedaan aan het LF2018 openingsevenement ‘2018verhalen’ mogen zich ook gerust hier aanmelden met hetzelfde verhaal. We kunnen geen garantie bieden dat er een filmmaker aan de slag gaat met je verhaal.