Doorgaan naar inhoud
Nieuws

2 november - 2011

Bioscoopbus en lancering video-installatie Fries Film Archief

Het Fries Film Archief lanceert tijdens het komende Noordelijk Film Festival een bijzondere video-installatie: FILM[RE]TOUR. In acht omgebouwde archiefkasten zijn historische Leeuwarder filmfragmenten te zien, gecombineerd met artistieke reacties daarop van kunstenaars uit de stad. De installatie is ontworpen en gebouwd door beeldend kunstenaar Bouke Groen en is gedurende het gehele festival te zien in de festivalfoyer van Stadsschouwburg De Harmonie. De officiële opening vindt plaats op donderdagavond 10 november om 20.00 uur in de foyer.

Daarnaast is het Fries Film Archief onder de noemer ‘Ten Seats Cinema’ op het festival aanwezig met een bioscoopbus. In de bus presenteert Het Fries Film Archief pas gedigitaliseerd waardevol filmmateriaal uit zijn collectie. De vertelbus van Tresoar is speciaal hiervoor ingepakt en ingericht tot een kleine bioscoop, waar plaats is voor maximaal tien bezoekers. Tijdens het festival is de bus te vinden op het Mata Hariplein, tegenover Stadsschouwburg De Harmonie.

In de bus draait een doorlopend programma, met iedere dag een nieuwe selectie van materiaal uit het Archief. Op ieder vol uur (op zaterdag: ieder half uur) begint er een nieuwe voorstelling. De toegang is gratis. De bus is tegen gereduceerde prijs ingepakt door Garant Groep BV uit Sneek. Het interieur van de bus is verzorgd door Kringloopwinkel Estafette uit Leeuwarden. Beide bedrijven sponsoren op deze manier het Noordelijk Film Festival.

Kijk voor het volledige programma bij NFF Rewind.