Doorgaan naar inhoud
Nieuws

11 november - 2011

‘Adem’benemend mooi

Het 33ste Noordelijk Film Festival besteedt dit jaar veel aandacht aan de Vlaamse film. Adem van Hans van Nuffel is één van de vele Belgische films die op dit moment zowel internationaal als nationaal hoge ogen gooit. Adem vertelt het verhaal over Tom, een jonge man, op zijn vrijheid gesteld, onbezonnen, en verliefd. Maar Tom heeft mucoviscidose, taaislijmziekte, waardoor vele vanzelfsprekendheden in het leven prangende kwesties worden. Je zou kunnen denken dat dit een zielige film is, waarbij de beperkingen van Tom breed uitgemeten worden. Niets is minder waar. Adem is een verhaal dat over iedereen gaat. De film stelt de meest cruciale vraag: wat wil je uit je leven halen?

Met de film Adem maakte Hans van Nuffel een opmerkelijk debuut. In Adem zien we hoe intens het leven kan zijn, hoe een ziekte relaties op de spits kan drijven, maar ondanks alles laat de film zien dat het leven altijd de moeite waard is!

Adem draait vanavond in aanwezigheid van de regisseur Hans van Nuffelom 19u30 in de Aegonzaal van Stadsschouwburg De Harmonie. Tip: ga die film zien!