Doorgaan naar inhoud
Nieuws

28 oktober - 2014

Podium Asteriks presenteert muziekprogramma op #NFF35

De muziekprogrammering van het Noordelijk Film Festival is volledig rond!

We werken graag samen met experts als het gaat om muziek. Daarom programmeert Asteriks bijvoorbeeld het muziekprogramma in de foyer, presenteert Poppodium Romein de concertregistratie van Björk met Cosmic U als aftershow en besteden we onze afterparty graag uit aan Nokturné en House the 90s. Een overzicht van de muziekacts en feestjes zie je hieronder. Bandjes van Asteriks zijn aangegeven met, superhandig, een *.

Muziekprogramma foyer Harmonie

Case Mayfield *
Case Mayfield die kun je kennen. Je wilt hem in elk geval wel kennen, want de singer-songwriter heeft er een handje van om prachtige, ingetogen folkliedjes te spelen waarbij het voelt alsof je de enige bent voor wie hij speelt. Dit jaar kwam hij met het album Another Glorious Battle for the Kingdom, en dat is een prima voorbode.

DJ Patzu *
Patzu is een oude rot in het vak, maar met name een dj die ertoe doet. Sinds 1992 draait Patzu mee op festivals met zijn brede repertoire: deephouse, techno of fijne dance met jazzy invloeden.

Kamisama *
KAMISAMA. Improvisation by many.
KAMISAMA. Alchemy sounds.
KAMISAMA. Acid hours.

Lion, Meet Lizard  *
Een fijne electronische sound, vers uit eigen studio. Na jaren ervaring in indiebandjes, doet producer/gitarist Chris Tieken het nu zelf. De hoorbare invloed van The xx en Foals dragen bij aan de toffe sound.

Menthe Menthe  *
Op het Noordelijk Film Festival treedt Roy Veenstra met Menthe Menthe eindelijk weer eens uit de schaduw. Veenstra won met zijn Alpine Pack een paar jaar geleden nog de Kleine Prijs van Friesland, daarna werd het stil rondom de zanger/ gitarist. Nu is hij terug met een flinke set experimentele muziek. Wat het precies is, moet je zelf komen bekijken.

MTT  *
Ze waren groot in 2012 en heetten toen nog Minus The Tiger. Nu heten ze MTT, is het 2014 en staat er een vervolg op het succesvolle debuutalbum op de rol. De band laat invloeden als Kate Bush, Portishead en zelfs Micheal Jackson duidelijk horen in hun fijne indie.

Reina Rodina  *
Zwevend, dromerig, krachtig. Reina Rodina is een topmuzikante en dat blijkt heel snel als je haar hoort spelen. Abstracte teksten, begeleid door piano, viool, samples en electronica. Mooi om naar te luisteren met je ogen dicht. 

Reindier  *
Het recept: een flinke dosis pop, een beetje folk, wat electronica, een snufje theater en een bak emotie. Zijn prachtig melancholisch gezongen liedjes het publiek zijn soms confronterend, soms emotioneel en nog veel vaker te gek om naar te luisteren.

Skopf *
‘It’s not the arrival that matters’, – T.S. Eliot. In die woorden zullen gitarist Gido Lahuis en componist Anne Faber zich wel kunnen vinden. Op het NFF bouwen ze een sfeervol landschap van ambient klanken, zonder vaste bestemming. Hier ga je goed op.

Sofia Dragt *
De prachtige zangeres Sofia Dragt ken je misschien al. In 2013 won ze de Grote Prijs van Nederland. Haar fijn gezongen liedje Till It’s Over werd een hitje, en eigenlijk was het hele album dat. Een pure stem, popliedjes met een hoorbaar klassieke invloed. Mooi.

Stems *
Dit is mooi. Het in 2011 gevormde Stems legt nieuwe relaties tussen experimentele gitaarsounds en klassieke instrumenten, en mixt de energie van rock met structuren van Westerse en Indiase muziek. Ze werden al gevraagd door het British Film Institute om een soundtrack te maken voor de film Trip to the Trip to the Moon van Georges Méliès. Daarvoor werkten ze met producer Steve Withfield (The Cure).

T.S. Eliot Appreciation Society *
The T.S. Eliot Appreciation Society. Het verhaal van Tom Gerritsen die een half jaar rondzwierf in Noord Amerika en daar de inspiratie opdeed voor zijn muziek. Oprechte Amerikaanse folk. De naam ontleent hij aan schrijver T.S. Eliot, aan wie hij tijdens zijn studie Literatuurwetenschappen verslingerd raakte.  

Transfolmer *
Transfolmer (Tjeerd Folmer) is een ouwe rot. Al sinds de jaren ‘80 is hij actief als muzikant, en sinds een jaar of vijftien concentreert hij zich op zijn ambient en electronica dat prima dienst zou doen als filmmuziek.

En verdere feestjes:  

Official Afterparty
We werken graag samen met experts. Daarom ligt het feest op zaterdagavond in de meer dan capabele handen van Nokturné en House the 90’s. Samen presenteren zij de film Old School Renegades. In Hemingway kan iedereen dansen: beneden op de originele dance-vibes uit de film (Nokturné residents en House the 90s) of op de bovenverdieping: de funky en jazzy tunes van Planting en Pete Blaker. Entree: €5,-, gratis op vertoon van filmticket. Klik hier voor het Facebook evenement van de afterparty, en die van de film.

Kleintje Afterparty
Smokin’45’s, oftewel De Plaatwerkers. Jeweetwel, die vinyljunks die kenners zijn als het gaat om dansbare b-sides. Jazz, soul, funk, rock’nroll – in Scooter’S kun je op zondagnacht dansen met de vrijwilligers die daar ook het crewfeestje vieren.

Sounds & Cinema aftershows 

Cosmic U
(aftershow Björk: Biophilia Live i.s.m. Poppodium Romein)
Meeslepende muziek dat onder je huid kruipt, je oppakt en daarna keihard weer met beide benen op de grond zet. Cosmic U treedt op na prachtige concertregistratie van Björk, die wordt gepresenteerd door Poppodium Romein in programmaonderdeel Sounds & Cinema. Klik hier voor het Facebook evenement.

The Epstein (solo)
(aftershow God Help The Girl i.s.m. Wishful Music & Mijn Ouders)
“The Epstein play in another league – in a vast, desert like land of the soul.” Rolling Stone, Editors Choice. Prima inleiding voor deze show in huiskamersetting. Frontman Olly treedt solo op in deze aftershow van de film God Help The Girl van Stuart Murdoch (Sebastian van Belle & Sebastian). Dit programma wordt gepresenteerd door de huiskamerconcertorganisatoren Wishful Music en Mijn Ouders.