Doorgaan naar inhoud
Nieuws

28 november - 2021

Artistiek leider Fredau Buwalda neemt afscheid van festival

Fredau Buwalda, artistiek leider van het Noordelijk Film Festival, heeft besloten afscheid te nemen van het festival. Zij start in januari 2022 bij NHL Stenden als Coach en Docent Kunst- en Cultuurmanagement.

Fredau is sinds 2010 aan onze organisatie verbonden, eerst als filmprogrammeur van toen nog Filmhuis Leeuwarden en later tevens als assistent bij de programmering van het Noordelijk Film Festival. Vanaf 2014 werd zij volledig verantwoordelijk voor de programmering en ontwikkelde zij zich tot een gedreven artistiek leider. Onder leiding van Fredau werd de Noordse blik van het Noordelijk Film Festival uitgebouwd tot een ware focus. Zij bouwde een groot internationaal noordelijk netwerk op en had tegelijkertijd een scherp en stimulerend oog voor filmmakers in of uit eigen regio: Friesland, Groningen en Drenthe. Fredau was enthousiast aanjager van nieuwe initiatieven als de Filmkick Competitie, Noorderkroon Competitie en recent Ecocinema.

Het laatste Noordelijk Film Festival onder haar leiding heeft deze maand nog in aangepaste vorm kunnen plaatsvinden. Fredau’s stempel drukte echter als vanouds op het filmprogramma, de vormgeving en de sfeer.

Wij zullen Fredau missen!