Doorgaan naar inhoud

Over ons

Het Noordelijk Film Festival wordt door het jaar heen georganiseerd door een klein kernteam, dat in de aanloop naar het festival jaarlijks wordt aangevuld met verschillende bekende en nieuwe teamleden.

Aan de 41e editie in 2021 werken de volgende mensen mee. Klik op het info symbool voor een foto en meer informatie.

Jacqueline Schrijver is directeur van Film in Friesland, de overkoepelende stichting van het Noordelijk Film Festival, Slieker Film en het Fries Film Archief.

Fredau Buwalda heeft een MA Kunsten, Cultuur & Media richting Filmwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze startte bij Film in Friesland in 2009 als stagiaire voor het Noordelijk Film Festival. In 2010 werd ze aangesteld als programmeur van Filmhuis Leeuwarden (nu Slieker Film) en werkte elk jaar mee aan het festival. In 2014 nam ze het stokje volledig over van voorganger Rik Vermeulen als programmeur en artistiek leider van het Noordelijk Film Festival.

Margret Havinga is vanuit haar eigen bedrijf Regelpunt sinds 2014 betrokken bij het Noordelijk Film Festival als productieleider.

Loes Brinkman is in 2017 begonnen als stagiaire bij het filmfestival en Slieker Film vanuit de opleiding Theater-, Film- en televisiewetenschappen in Utrecht en is niet meer weg te denken uit het festivalteam. In 2018 was ze coördinator van het New Generation programma i.h.k.v. Leeuwarden-Fryslân2018. Naast haar werkzaamheden voor Slieker Film is ze bij het Noordelijk Film Festival nu verantwoordelijk voor o.a. de Filmkick Academy, Noorderkroon en educatie.