Doorgaan naar inhoud

Over ons

Het Noordelijk Film Festival wordt door het jaar heen georganiseerd door een klein kernteam, dat in de aanloop naar het festival jaarlijks wordt aangevuld met verschillende bekende en nieuwe teamleden.

Aan de 43e editie in 2023 werken de volgende mensen mee. Klik op het info symbool voor een foto en meer informatie (of moedig diegene aan om de info aan te leveren ;)).

Hester Simons is sinds 1 mei directeur van de Stichting Centrum voor Film in Friesland waar het Noordelijk Filmfestival ook onder valt. Hester heeft ruim 25 jaar ervaring in de non-profit sector in Fryslân en was hiervoor als directeur verbonden aan het grootste kleine podium van Friesland; de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Daarnaast heeft ze een eigen onderneming gericht op strategisch organisatieadvies en coaching.

Margret Havinga is vanuit haar eigen bedrijf Regelpunt sinds 2014 betrokken bij het Noordelijk Film Festival als productieleider en sinds 2023 als zakelijk leider.

Loes Brinkman is al een aantal jaren betrokken bij het festival. Ze is in 2017 begonnen als stagiaire vanuit de opleiding Theater-, Film- en televisiewetenschappen en in 2018 was ze coördinator van het New Generation programma i.h.k.v. Leeuwarden-Fryslân2018. Al een aantal edities is ze verantwoordelijk voor de Noorderkroon, de schoolvoorstellingen en het industry programma. Naast haar werkzaamheden als hoofd educatie voor Slieker Film breidt ze haar werkzaamheden bij het Noordelijk Film Festival vanaf deze editie nog meer uit als onderdeel van het programmeursteam.

Als Drent die nu woont in Groningen en werkt in Friesland voelt Harmen Huizenga zich helemaal thuis in het Noorden. Hij studeerde Nederlands, Kunsten, Cultuur en Media én Filmwetenschappen. In 2002 raakte hij als vrijwilliger betrokken bij de MovieZone-middagen in Filmhuis Leeuwarden en tijdens het Noordelijk Film Festival als runner met 35mm filmprints. In Groningen was hij 10 jaar lang hij programmeur van Vera Zienema, richtte hij in Groningen de grootschalige openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren op en de secret cinema Kino Klandestino. Sinds 2017 is Harmen verantwoordelijk voor de programmering van Slieker Film.

Voordat Marrit in 2020 als productie student afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie, volgde ze een korte vooropleiding in Denemarken aan the European Film College. Na haar studie werkte ze als productieleider aan diverse filmproducties en verhuisde ze terug naar het noorden (Leeuwarden). Hier heeft ze haar eigen productiebedrijf Makaki Productions en werkt ze voor New Noardic Wave aan diversere stimuleringsprojecten om het filmklimaat in de noordelijke provincies te versterken.

Emmy Huiskamp is vanuit haar eigen bedrijf Emmpower betrokken bij het festival. Ze is sinds 2008 werkzaam in verschillende (leidinggevende) functies in de marketing bij MKB bedrijven in de tech sector. Deze Noorderling keert na een verblijf van 20 jaar in de Randstad met veel enthousiasme terug naar haar heitelan en hometown Ljouwert.