Doorgaan naar inhoud

Locaties

Van 9 tot en met 13 november 2022, op de 42e editie van het Noordelijk Film Festival, verwelkomen we filmliefhebbers uit alle windstreken op vertrouwde en nieuwe festivallocaties. Je vindt ons natuurlijk weer in de Stadsschouwburg De Harmonie en in Slieker Film, daar waar we ons helemaal thuisvoelen. Maar ook op de nieuwste locaties geniet je van de uitzonderlijke sfeer van het festival. Ontdek hier alle locaties, die stuk voor stuk een uniek programma aanbieden.

Stadsschouwburg De Harmonie

De Harmonie is al sinds jaar en dag het sfeervolle festivalhart van het Noordelijk Film Festival. Deze locatie kent tijdens het vijfdaagse festival het grootste aanbod aan films die vertoond worden in de Grote Zaal en Middenzaal. In de Arriva Foyer van de schouwburg ontstaat een plek voor samenzijn, bijkomen en opladen en ’s avonds beklimmen live-artiesten hier het podium en gaan de voeten van de vloer.

Adres: Ruiterskwartier 4, Leeuwarden

Slieker Film

Ook in Slieker Film keren we dit jaar terug. In filmtheater Slieker worden het hele jaar door de nieuwste arthouse films, documentaires, korte films en archieffilms getoond en speciaal voor het Noordelijk Film Festival wordt het filmtheater omgetoverd tot festivallocatie.

Adres: Wilhelminaplein 92, Leeuwarden

Pathé Leeuwarden

Dit jaar wordt voor de tweede een selectie van het Noordelijk Film Festival in de Pathé aan het Ruiterskwartier vertoond. Van woensdag 9 november tot en met zondag 13 november draait hier een gevarieerde filmselectie van het festivalprogramma.

Adres: Ruiterskwartier 6a, Leeuwarden

Neushoorn Leeuwarden

Neushoorn

Neushoorn is hét podium voor cultuur, educatie en talentontwikkeling in Leeuwarden. In de Arena van poppodium Neushoorn vindt ook dit jaar het Film & Food-programma plaats.

Adres: Ruiterskwartier 41, Leeuwarden.

Theater De Koornbeurs

De Koornbeurs is het theater in de historische binnenstad van Franeker. Het is voor de tweede keer dat het Noordelijk Film Festival ook in Franeker te beleven is, na vorig jaar. Het theater biedt normaal gesproken een breed cultuurprogramma met cabaret, toneel, dans, (pop)muziek en show, maar zal tijdens het Noordelijk Film Festival helemaal in het teken van film staan! In de Koornbeurs zal een variatie aan films uit de Noordse Focus-selectie van het festival worden vertoond.

Adres: Noord 2, Franeker

Schouwburg De Lawei

De Lawei is dit jaar tevens één van de locaties waar het Noordelijk Film Festival plaatsvindt. Het Drachtster theater biedt het hele jaar door een divers cultureel en educatief programma aan, en ook bij deze 42e editie van het Noordelijk Film Festival kunnen filmliefhebbers hier genieten van een gevarieerde selectie uit het festivalprogramma.

Adres: Laweiplein 1, Drachten