Doorgaan naar inhoud

Locaties

Van 10 tot en met 14 november 2021, op de 41e editie van het Noordelijk Film Festival, verwelkomen we filmliefhebbers uit alle windstreken op vertrouwde en nieuwe festivallocaties. Je vindt ons natuurlijk weer in de Stadsschouwburg De Harmonie en in Slieker Film, daar waar we ons helemaal thuisvoelen. Maar ook op de nieuwe locaties geniet je van de uitzonderlijke sfeer van het festival. Ontdek hier alle locaties, die stuk voor stuk een uniek programma aanbieden.

Stadsschouwburg De Harmonie

De Harmonie is al sinds jaar en dag het sfeervolle festivalhart van het Noordelijk Film Festival. Deze locatie kent tijdens het vijfdaagse festival het grootste aanbod aan films die vertoond worden in de Grote Zaal en Rabobank Zaal. De Accentzaal dient dit jaar voor een aantal speciale events en prijsuitreikingen. In de Arriva Foyer van de schouwburg ontstaat een plek voor samenzijn, bijkomen en opladen en ’s avonds beklimmen live-artiesten hier het podium en gaan de voeten van de vloer.

Adres: Ruiterskwartier 4, Leeuwarden

Slieker Film

Ook in Slieker Film keren we dit jaar terug. In filmtheater Slieker worden het hele jaar door de nieuwste arthouse films, documentaires, korte films en archieffilms getoond en speciaal voor het Noordelijk Film Festival wordt het filmtheater omgetoverd tot festivallocatie. Zo worden, van woensdag 10 tot en met zondag 14 november, bijna alle Noorderkroonfilms hier vertoond in de Blauwe, Groene en Roze Zaal en is er daarnaast een brede selectie van het hoofd- en ecocinemaprogramma te zien.

Adres: Wilhelminaplein 92, Leeuwarden

Pathé Leeuwarden

Op de valreep wordt dit jaar voor het eerst en laatst een selectie van het Noordelijk Film Festival in Pathé Tivoli vertoond.  Deze Pathé-locatie in Leeuwarden sluit binnenkort, wanneer de nieuwe Pathé-locatie aan het Ruiterskwartier opent. Van woensdag 10 november tot en met zondag 14 november draait hier een gevarieerde filmselectie van het festivalprogramma.

Adres: Nieuwestad 85-87, Leeuwarden

Neushoorn Leeuwarden

Neushoorn

Neushoorn is hét podium voor cultuur, educatie en talentontwikkeling in Leeuwarden. In de Arena van poppodium Neushoorn vindt op donderdag 11 november het Film & Food Diner en op zondag 13 november de Film & Food Familiebrunch plaats. Op zaterdagmiddag is er ook een gratis PoëCinema event.

Adres: Ruiterskwartier 41, Leeuwarden.

Theater De Koornbeurs

De Koornbeurs is het theater in de historische binnenstad van Franeker. Het is voor het eerst dat het Noordelijk Film Festival ook in Franeker te beleven is. Het theater biedt normaal gesproken een breed cultuurprogramma met cabaret, toneel, dans, (pop)muziek en show, maar zaterdag 13 november staat het helemaal in het teken van film! Op deze dag wordt er in De Koornbeurs een variatie aan films uit de Noordse Focus-selectie van het festival vertoond.

Adres: Noord 2, Franeker

Schouwburg De Lawei

De Lawei is dit jaar tevens één van de locaties waar het Noordelijk Film Festival plaatsvindt. Het Drachtster theater biedt het hele jaar door een divers cultureel en educatief programma aan, en op vrijdag 12 en zaterdag 13 november kunnen filmliefhebbers hier genieten van een gevarieerde selectie uit het festivalprogramma. Het is voor het eerst dat het Noordelijk Film Festival ook in Drachten te beleven is.

Adres: Laweiplein 1, Drachten