Doorgaan naar inhoud

CoronaCheck tijdens het festival

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over de coronamaatregelen en de gevolgen voor ons festival, zodat je weet hoe wij als festivalorganisatie hiermee omgaan en wat dat voor jou betekent als bezoeker.

Horeca
Na 20:00 uur sluiten de horecavoorzieningen op ons festival. Er worden na 20:00 uur wel gewoon nog films vertoond.

Coronatoegangsbewijs

Tijdens het festival houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Dat betekent dat we voor deze editie van het festival op alle locaties werken met een coronatoegangsbewijs (een gecertificeerde QR-code in de CoronaCheck-app) om toegang tot het festival te krijgen. Vanwege de CoronaCheck kan het langer duren dan je van ons gewend bent om binnen te komen. Tip: kom daarom wat eerder, zodat je het begin van de film niet hoeft te missen!

 

Polsbandje (haal deze op vr, za en zo bij een checkpoint in de binnenstad)

Op vertoon van de QR-code krijg je van ons een polsbandje , waarmee je op al onze locaties toegang krijgt. Dit polsbandje is een dag lang geldig, de volgende dag kun je op vertoon van de QR-code een nieuw polsbandje krijgen. Op vrijdag, zaterdag en zondag van het festival is het ook mogelijk om je polsbandje bij een coronacheckpoint in de stad te halen. Om lange rijen bij de filmlocaties te voorkomen verzoeken we je dan ook graag om op deze dagen je corona polsbandje bij één van de checkpoints te halen.

 

Openingstijden en locaties coronacheckpoint

vrijdag 12 november
10.00 – 23.00 uur

zaterdag 13 november
10.00 – 23.00 uur

zondag 14 november
09.45 – 20.45 uur

 

De coronacheckpoints zijn op deze dagen gevestigd op het Wilhelminaplein en het Waagplein. Beide locaties bevinden zich in de binnenstad van Leeuwarden. Je kunt je corona polsbandje bij beide checkpoints halen.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid. En voor testen voor toegang, klik hier.