Doorgaan naar inhoud

The 48 Hour Film Project

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd waarin filmmakers de strijd met elkaar aangaan om binnen 48 uur de beste korte film te maken. In 2021 bestaat de Leeuwarder editie van deze wedstrijd 9 jaar. Elk team moet binnen 48 uur een script schrijven, de film opnemen en monteren. Bovendien krijgen de deelnemers op de kick-off nog een aantal verplichte elementen mee zoals een genre en een personage. De presentatie van de films vindt plaats tijdens het Noordelijk Film Festival.

Het initiatief komt uit de Verenigde Staten en werd voor het eerst gehouden in 2001, in Washington en heeft inmiddels met ruim 130 deelnemende steden per jaar de hele wereld veroverd. Elke stad vertoont de gemaakte films op een aansluitend filmfestival, waarbij de films bovendien beoordeeld worden door een deskundige jury. De beste film van elke stad wordt vertoond tijdens Filmapalooza; de jaarlijkse 48 Hour Film Project finale in de VS! en als de film daar een prijs wint, wordt hij zelfs vertoond op het prestigieuze filmfestival van Cannes.

Voorafgaand aan het Noordelijk Film Festival gaan verschillende teams uit Leeuwarden en omstreken deze uitdaging aan. Hun korte films worden op het festival in twee blokken vertoond met aansluitend een spectaculaire prijsuitreiking.

De inschrijvingen voor The 48 Hour Film Project Leeuwarden zijn momenteel gesloten.

The 48 Hour Film Project wordt in Leeuwarden georganiseerd door Bart Dokter en Anton Felipa. Blijf op de hoogte via de website en Facebookpagina!