Doorgaan naar inhoud

Filmkick Academy

Ben je filmmaker en bezig met een filmplan? Kun je nog wat hulp gebruiken voordat je deze indient bij bijvoorbeeld Kort!, CineCrowd, Nije Eagen, (film)fondsen of de Filmkick? Of zoek je nog feedback of tips & tricks van professionals? Geef je binnenkort op voor de Filmkick Academy 2020. Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019 gaan we dit jaar weer samen met New Noardic Wave verder met de academy. Dit jaar een verkorte variant in verband met Corona, maar zeker de moeite waard. Makers met zowel fictie- als docuplannen kunnen zich binnenkort aanmelden voor dit traject van twee dagen tijdens het Noordelijk Film Festival op vrijdag 13 en zaterdag 14 november.

 

Programma

Het programma is nog niet bekend, maar het zal bestaan uit 3 masterclasses over onder andere verhaal + script, produceren en financiering + distributie. Ook is er een moment voor één-op-één begeleiding van een coach. Coaches zijn altijd ervaren filmprofessionals. We eindigen dit jaar wederom met een pitchwedstrijd waarbij je kans maakt op €1000 voor het verder ontwikkelen van jouw filmplan. In dit traject krijg je de mogelijkheid om jouw filmplan te verbeteren, maar het is uiteraard ook de uitgelezen kans om te netwerken en ideeën op te doen.

Er is dit jaar plek voor 6 fictie-plannen en 6 docu-plannen. Per plan mag je meedoen met 1 of 2 personen.

Kosten

De kosten om mee te doen aan de Filmkick Academy zijn €50 per persoon.

Wat krijg je hiervoor p.p.?

  • Deelname aan de Filmkick Academy: twee dagen vol workshops & masterclasses van verschillende professionals
  • Dagelijkse lunch en koffie/thee
  • Een pitchwedstrijd en prijsuitreiking inclusief borrel
  • De mogelijkheid om  €1000-, te winnen voor de verdere ontwikkeling van jouw plan

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf 1 oktober via deze pagina.
Voor aanmelden heb je een filmplan + script nodig.

Harmen Jalvingh - Producent DOXY

Harmen werkte de afgelopen decennia aan meer dan 50 (inter)nationale documentaires, zoals “Bloody Mondays & Strawberry Pies”, “Freek” en “In de Armen van Morpheus”. Hij heeft bij verscheidene bedrijven als producent gewerkt, waaronder: Hof Filmproducties, VARA Televisie en Bonanza Films. Sinds 2014 werkt Harmen bij DOXY. Geduldig, kritisch en met verstand van zaken begeleidt hij regisseurs bij het ontwikkelen van ideeën en schrijft (mee) aan projecten. Hij weet de ideeën behendig om te zetten in coherente documentaire plannen. Daarnaast is hij National Information Provider International Co-productions voor het European Documentary Network (EDN).

Mirjam de With - regisseur

Filmmaakster Mirjam de With studeerde in 2007 af van het Sint Lukas in Brussel met de film De ein fan ‘e wrâld. Ook maakte ze de NTR Kort! Heen en weerdag (2010) en de film Mina Moes (2011). Deze laatste film won de Cinekid Kinderkast publieksprijs en meerdere eerste prijzen op internationale festivals. Haar telefilm Op de dijk (2016) is uitgezonden door de NTR en won de prijs voor beste fictie film in Florence. Tijdens het Noordelijk Film Festival 2019 draaiden we ook haar nieuwste (kinder)film: Taiki.

Sydney Neter - Sales agent / distributeur

Sydney is oprichter van SND Films, een internationale sales agent van bekroonde live action en korte animatiefilms, tv-films en documentaires. Eerder representeerde Sydney via SND Films onder meer de Oscar-genomineerde korte liveaction-film La Femme et le TGV en het bioscoopsucces van de korte film Mind my Mind.  Van 2001-2010 zat Sydney in de commissie voor korte film bij het Filmfonds. Tot 2011 zat hij in het bestuur van het Go Short filmfestival. Op filmfestivals wereldwijd zat hij in de (korte)filmjury, zoals de Berlinale, Sundance en Palm Springs.

Nelleke Koop - documentairemaker

Nelleke werkt sinds haar afstuderen aan de Filmacademie als freelance documentairemaker in Amsterdam. Nelleke maakt documentaires met veelal een maatschappelijk thema (o.a. Waterlijken & Moeder aan de lijn). Tijdens het NFF 2014 wint Nelleke met de documentaire Waterlijken de Filmprijs van de stad Utrecht voor beste debuutfilm! Naast het maken van documentaires heeft Koop een passie voor het organiseren van culturele projecten. Ze maakte een aantal jaren deel uit van de Holodeck Foundation, die tweemaandelijks kunsttentoonstellingen en clubavonden organiseerde.

Derk-Jan Warrink

Voordat ze in 2016 samen Keplerfilm oprichtten, werkte Derk-Jan Warrink samen met Koji Nelissen bij verschillende Nederlandse productiebedrijven. Ruim acht jaar lang hadden ze het geluk omringd te zijn door vele inspirerende talenten met wie ze erin slaagden geweldige films en tv-series vorm te geven en te maken. Ze hebben gewerkt aan bekroonde projecten, zowel in hun geboorteland Nederland als internationaal, zoals THE LOBSTER (Yorgos Lanthimos), BULLHEAD (Michaël R. Roskam) en BLIND (Eskil Vogt).