Doorgaan naar inhoud

Filmkick Academy

Ben je filmmaker en bezig met een filmplan? Kun je nog wat hulp gebruiken voordat je deze indient bij bijvoorbeeld Kort!, CineCrowd, Nije Eagen, (film)fondsen of de Filmkick? Of zoek je nog feedback of tips & tricks van professionals? Geef je binnenkort op voor de Filmkick Academy 2020. Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019 gaan we dit jaar weer samen met New Noardic Wave verder met de academy. Dit jaar een verkorte variant in verband met Corona, maar zeker de moeite waard. Makers met zowel fictie- als docuplannen kunnen zich binnenkort aanmelden voor dit traject van twee dagen tijdens het Noordelijk Film Festival op vrijdag 13 en zaterdag 14 november.

 

Aanmelden

Voor aanmelden heb je een filmplan + script nodig.
Na aanmelden nemen we contact met je op of je geselecteerd bent om mee te doen aan de Academy. In verband met de coronamaatregelen hebben we maar beperkt plek.
Betaling vindt plaats na selectie.

Deadline: 25 oktober

Programma

Het programma is staat hieronder vermeld, het bestaat uit 3 masterclasses over onder andere verhaal + script, produceren en financiering + distributie. Ook is er een moment voor één-op-één begeleiding van een coach. Coaches zijn altijd ervaren filmprofessionals. We eindigen dit jaar wederom met een pitchwedstrijd waarbij je kans maakt op €1000 voor het verder ontwikkelen van jouw filmplan. In dit traject krijg je de mogelijkheid om jouw filmplan te verbeteren, maar het is uiteraard ook de uitgelezen kans om te netwerken en ideeën op te doen.

Er is dit jaar plek voor 6 fictie-plannen en 6 docu-plannen. Per plan mag je meedoen met 1 of 2 personen.

Vrijdag 13 november

Ochtend
Kennismaking en introductie
Masterclass van Mischa Kamp over de rol van de regisseur in de pre-productie
Middag
Eén-op-één begeleiding van coaches Harmen Jalvingh, Nelleke Koop, Mirjam de With en Jeroen Scholten van Aschat
Masterclass productie Derk-Jan Warrink, Keplerfilm

Zaterdag 14 november

Ochtend
Masterclass distributie door Sydney Neter
Case-study of Panel
Middag
Pitchwedstrijd
Borrel

Kosten

De kosten om mee te doen aan de Filmkick Academy zijn €50 per persoon.

Wat krijg je hiervoor p.p.?

  • Deelname aan de Filmkick Academy: twee dagen vol workshops & masterclasses van verschillende professionals
  • Dagelijkse lunch en koffie/thee
  • Een pitchwedstrijd en prijsuitreiking inclusief borrel
  • De mogelijkheid om  €1000-, te winnen voor de verdere ontwikkeling van jouw plan
  • Optioneel: op zondag 15 november deelnemen aan de laatste dag van de cursus CREATED BY. Lees hier meer over de hele cursus.

Sprekers en Coaches

Jeroen Scholten van Aschat - scenarist

In 2019 draaiden er nog twee, door Jeroen geschreven, films in de Nederlandse filmtheaters: het poëtische Nocturne en komedie De Libi. Met die laatste won Jeroen, samen met co-writer en regisseur Shady El-Hamus een Gouden Kalf voor beste scenario. Momenteel werkt Jeroen samen met Shady aan een script in samenwerking met Netflix en Fiction Valley aan de eerste Nederlandse Netflix Original.

Mischa Kamp - regisseur

Mischa Kamp studeerde communicatie voor ze begon aan de Filmacademie, waar ze in 1996 afstudeerde met de kortfilm Mijn moeder heeft ook een pistool. Na enkele documentaires en kortfilm kwam haar doorbraak bij het grote publiek in 2005 met het zeer succesvolle Het paard van Sinterklaas. Die film kreeg een vervolg met Waar is het paard van Sinterklaas?. In 2014 regisseerde Mischa de hitfilm Jongens en afgelopen jaar werd haar nieuwste familiefilm Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen vertoond.

Harmen Jalvingh - producent

Harmen werkte de afgelopen decennia aan meer dan 50 (inter)nationale documentaires, zoals “Bloody Mondays & Strawberry Pies”, “Freek” en “In de Armen van Morpheus”. Hij heeft bij verscheidene bedrijven als producent gewerkt, waaronder: Hof Filmproducties, VARA Televisie en Bonanza Films. Sinds 2014 werkt Harmen bij DOXY. Geduldig, kritisch en met verstand van zaken begeleidt hij regisseurs bij het ontwikkelen van ideeën en schrijft (mee) aan projecten. Hij weet de ideeën behendig om te zetten in coherente documentaire plannen. Daarnaast is hij National Information Provider International Co-productions voor het European Documentary Network (EDN).

Mirjam de With - regisseur

Filmmaakster Mirjam de With studeerde in 2007 af van het Sint Lukas in Brussel met de film De ein fan ‘e wrâld. Ook maakte ze de NTR Kort! Heen en weerdag (2010) en de film Mina Moes (2011). Deze laatste film won de Cinekid Kinderkast publieksprijs en meerdere eerste prijzen op internationale festivals. Haar telefilm Op de dijk (2016) is uitgezonden door de NTR en won de prijs voor beste fictie film in Florence. Tijdens het Noordelijk Film Festival 2019 draaiden we ook haar nieuwste (kinder)film: Taiki.

Sydney Neter - sales agent / distributeur

Sydney is oprichter van SND Films, een internationale sales agent van bekroonde live action en korte animatiefilms, tv-films en documentaires. Eerder representeerde Sydney via SND Films onder meer de Oscar-genomineerde korte liveaction-film La Femme et le TGV en het bioscoopsucces van de korte film Mind my Mind.  Van 2001-2010 zat Sydney in de commissie voor korte film bij het Filmfonds. Tot 2011 zat hij in het bestuur van het Go Short filmfestival. Op filmfestivals wereldwijd zat hij in de (korte)filmjury, zoals de Berlinale, Sundance en Palm Springs.

Nelleke Koop - documentairemaker

Nelleke werkt sinds haar afstuderen aan de Filmacademie als freelance documentairemaker in Amsterdam. Nelleke maakt documentaires met veelal een maatschappelijk thema (o.a. Waterlijken & Moeder aan de lijn). Tijdens het NFF 2014 wint Nelleke met de documentaire Waterlijken de Filmprijs van de stad Utrecht voor beste debuutfilm! Naast het maken van documentaires heeft Koop een passie voor het organiseren van culturele projecten. Ze maakte een aantal jaren deel uit van de Holodeck Foundation, die tweemaandelijks kunsttentoonstellingen en clubavonden organiseerde.

Derk-Jan Warrink - producent

Voordat ze in 2016 samen Keplerfilm oprichtten, werkte Derk-Jan Warrink samen met Koji Nelissen bij verschillende Nederlandse productiebedrijven. Ruim acht jaar lang hadden ze het geluk omringd te zijn door vele inspirerende talenten met wie ze erin slaagden geweldige films en tv-series vorm te geven en te maken. Ze hebben gewerkt aan bekroonde projecten, zowel in hun geboorteland Nederland als internationaal, zoals THE LOBSTER (Yorgos Lanthimos), BULLHEAD (Michaël R. Roskam) en BLIND (Eskil Vogt).