Doorgaan naar inhoud

Educatie Archief

Hieronder vind je de films die we in het verleden op het Noordelijk Film Festival hebben vertoond voor scholen.

2020 - The Crossing (groep 7/8)

Regie: Johanne Helgeland | Noorwegen, 2020, 96 min

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in december 1942, zijn vier kinderen op de vlucht. Sarah en Daniel zijn joden die op het punt staan te worden gedeporteerd, maar verstoppen zich in de kelder van Otto en Gerda, totdat ze worden ontdekt en hun ouders worden gearresteerd. Ze moeten naar het verre neutrale Zweden reizen. De film sluit aan bij het themajaar 75 jaar vrijheid.

Lesbrief The Crossing Noordelijk Film Festival 2020

Hacker_MartinDamKristensen (1)

2019 - Hacker (groep 7/8)

Regie: Poul Berg | Denemarken, 2018, 97 minuten
De 13-jarige getalenteerde hacker Benjamin komt erachter dat zijn moeder niet is omgekomen in een ongeluk, zoals hem altijd verteld was. Het spoor wijst naar hooggeplaatste werknemers van de Deense Geheime Dienst. Samen met zijn nieuwe vriendin Savannah zet hij een zenuwslopende achtervolging in om de waarheid over zijn moeder te ontdekken.

Lesbrief Hacker

Spookuil_still 1

2019 - Spookuil (groep 5/6)

Regie: Anu Aun | Estland, 2018, 90 minuten

De tienjarige Eia brengt haar kerstvakantie door op een boerderij in Zuid-Estland. De hebberige boswachter Raivo wil het bos achter de boerderij kappen. Samen met twee vrienden probeert Eia daar een stokje voor te steken.

Lesbrief Spookuil

2019 - Solan & Ludwig gaan naar de maan (groep 3/4/5)

Regie: Rasmus A. Sivertsen | Noorwegen, 2018, 80 minuten

lan en Ludwig werken samen met de briljante uitvinder Reodor. Met de raket van uitvinder Reodor vertrekken ze op missie naar de ruimte! Maar met geheime passagiers aan boord met misdadige plannen wordt hun moed op de proef gesteld. Reizen door de ruimte blijkt toch lastiger dan Solan en Ludwig hadden verwacht.

Lesbrief Solan en Ludwig gaan naar de maan

2019 - Lotte op zoek naar de draken (groepen 1/2)

Regie: Janno Põldma, Heiki Ernits| Estland, 2019, 70 minuten

Het hondje Lotte krijgt een zusje, genaamd Roosi, en ze beleven samen een heel spannend avontuur. Twee wetenschappers, Karl de wasbeer en Viktor de vis, zijn naar het dorpje Gadgetville gekomen. Ze nemen deel aan een belangrijke wedstrijd. Wie erin slaagt het volkslied op te nemen van de oudste diersoort ter wereld, de mythische vuurspuwende draak, wint de hoofdprijs. Lotte en Roosi besluiten de wetenschappers te helpen met het zoeken naar de draken.

Lesbrief Lotte op zoek naar de draken