Doorgaan naar inhoud

Educatie Archief

Hieronder vind je de films die we in het verleden op het Noordelijk Film Festival hebben vertoond voor scholen.

2021 - Knoester en het zeemonster (groep 3/4)

Regie: Tove Undheim | Noorwegen, 2020, 73 minuten

Junior en beste vriend Knoester vieren hun zomervakantie op een magisch eiland. Daar ontmoeten ze de eigenwijze Eddy, die echt alles van het eiland weet. Als op een dag de zeemonster-expert op het eiland aankomt omdat er een zeemonster bij de fjorden gezien zou zijn is de nieuwsgierigheid van ons dappere trio gewekt… samen gaan ze op een spannende zoektocht die hun zomervakantie tot het grootste avontuur ooit maakt!

Lesbrief Knoester en het Zeemonster Noordelijk Film Festival 2021

PowerPoint presentatie Knoester en het Zeemonster Noordelijk Film Festival 2021

2021 - Sia de rebelse bosfee (groep 5/6)

Regie: Marja Pyykko | Finland 2020, 83 minuten

Sia is een jonge, charmante en ondeugende bosfee, die haar huis in het bos verruilt voor een leven in de stad. Daar ontmoet ze Alfred (11), een echte natuurliefhebber, en al gauw worden ze beste vrienden. Sia hecht zich snel en heeft veel plezier met Alfred en zijn stadse vrienden, totdat op een dag de vogels zomaar uit de lucht vallen in de straten van de stad. De stinkende kunstmestfabriek zou wel eens de boosdoener kunnen zijn. Alfred en Sia besluiten op onderzoek te gaan naar wat de natuur bedreigt en wat zij kunnen doen om te voorkomen dat al het leven in het bos wordt vernietigd. Met Sia’s ongecontroleerde feeënkrachten trekken zij samen ten strijde om de natuur te redden!

Lesbrief Sia de Rebelse Bosfee Noordelijk Film Festival 2021

PowerPoint presentatie Sia de rebelse bosfee presentatie Noordelijk Film Festival 2021

2021 - Dragon Girl (groep 5/6/7)

Regie: Katarina Launing | Noorwegen 2020, 82 minuten

In het kleine stadje Kjeldy, Noorwegen, maakt iedereen zich op voor Kerstmis. Behalve de 11-jarige Sara die zich als een onzichtbare ninja beweegt. “Nooit gezien worden, nooit meegenomen worden en nooit iemand leren kennen”, houdt ze zichzelf voor terwijl ze zich verstopt voor de politie en leegstaande huizen binnendringt op zoek naar voedsel en warmte. Alles staat op zijn kop als een vlammende draak neerstort in het huis waar ze Kerstmis gaat vieren…

2021 - Captain Nova (groep 7/8)

Regie: Maurice Trouwborst | Nederland 2021, 85 minuten

De spannende SF-film Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

Lesbrief Captain Nova Noordelijk Film Festival 2021

PowerPoint presentatie Captain Nova Noordelijk Film Festival 2021

2021 - A Perfectly Normal Family (onderbouw VO)

Regie: Marlou Reymann | Denemarken, 2020, 93 minuten

Als de vader van twee meisjes laat weten dat hij de transitie is ingegaan richting vrouw-zijn, verandert dit de relatie met zijn dochters volledig. De film, die is gebaseerd op de ervaringen van Marlou Raymann (de regisseur) met haar eigen vader, is een mooi persoonlijk verhaal vol humor. A Perfectly Normal Family blinkt uit in de weergave van een volledig veranderende dynamiek binnen een hecht gezin.

2020 - The Crossing (groep 7/8)

Regie: Johanne Helgeland | Noorwegen, 2020, 96 min

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in december 1942, zijn vier kinderen op de vlucht. Sarah en Daniel zijn joden die op het punt staan te worden gedeporteerd, maar verstoppen zich in de kelder van Otto en Gerda, totdat ze worden ontdekt en hun ouders worden gearresteerd. Ze moeten naar het verre neutrale Zweden reizen. De film sluit aan bij het themajaar 75 jaar vrijheid.

Lesbrief The Crossing Noordelijk Film Festival 2020

2019 - Hacker (groep 7/8)

Regie: Poul Berg | Denemarken, 2018, 97 minuten
De 13-jarige getalenteerde hacker Benjamin komt erachter dat zijn moeder niet is omgekomen in een ongeluk, zoals hem altijd verteld was. Het spoor wijst naar hooggeplaatste werknemers van de Deense Geheime Dienst. Samen met zijn nieuwe vriendin Savannah zet hij een zenuwslopende achtervolging in om de waarheid over zijn moeder te ontdekken.

Lesbrief Hacker

2019 - Spookuil (groep 5/6)

Regie: Anu Aun | Estland, 2018, 90 minuten

De tienjarige Eia brengt haar kerstvakantie door op een boerderij in Zuid-Estland. De hebberige boswachter Raivo wil het bos achter de boerderij kappen. Samen met twee vrienden probeert Eia daar een stokje voor te steken.

Lesbrief Spookuil

2019 - Solan & Ludwig gaan naar de maan (groep 3/4/5)

Regie: Rasmus A. Sivertsen | Noorwegen, 2018, 80 minuten

lan en Ludwig werken samen met de briljante uitvinder Reodor. Met de raket van uitvinder Reodor vertrekken ze op missie naar de ruimte! Maar met geheime passagiers aan boord met misdadige plannen wordt hun moed op de proef gesteld. Reizen door de ruimte blijkt toch lastiger dan Solan en Ludwig hadden verwacht.

Lesbrief Solan en Ludwig gaan naar de maan

2019 - Lotte op zoek naar de draken (groepen 1/2)

Regie: Janno Põldma, Heiki Ernits| Estland, 2019, 70 minuten

Het hondje Lotte krijgt een zusje, genaamd Roosi, en ze beleven samen een heel spannend avontuur. Twee wetenschappers, Karl de wasbeer en Viktor de vis, zijn naar het dorpje Gadgetville gekomen. Ze nemen deel aan een belangrijke wedstrijd. Wie erin slaagt het volkslied op te nemen van de oudste diersoort ter wereld, de mythische vuurspuwende draak, wint de hoofdprijs. Lotte en Roosi besluiten de wetenschappers te helpen met het zoeken naar de draken.

Lesbrief Lotte op zoek naar de draken