Functies

Als vrijwilliger op het Noordelijk Film Festival (NFF) ben je eigenlijk gastheer/vrouw voor de bezoekers. Jij draagt er aan bij dat alles goed en prettig verloopt en dat de bezoekers een aangenaam (beter gezegd: fantastisch!) festival beleven. Deze waardevolle rol kun je vervullen in verschillende functies. Hieronder kun je lezen wat de verschillende functies inhouden en hoeveel NFF ervaring je hiervoor nodig hebt. 

KAARTCONTROLE

4Bij iedere zaal is een groepje van minimaal twee, maar meestal meer vrijwilligers ingedeeld (afhankelijk van de grootte van de zaal). Bij de zaal controleer je de kaartjes, deel je enquêtebriefjes voor de publieksenquête uit om ze na de film weer in te nemen en tel je de bezoekers. Deze functie is geschikt voor iedereen, ook als je nog geen ervaring hebt op het festival.

KAssa

Jouw taak is het verkopen van de festival tickets en eventuele vragen betreffende kaartverkoop ook kunnen beantwoorden. Stressbestendigheid en veel NFF, Slieker Film of kassa ervaring bij een ander festival is hierbij een vereiste.

INFORMATIEBALIE

Voor vrijwilligers met behoorlijk wat NFF-ervaring kan informatiebaliemedewerker een geschikte rol zijn. Je maakt deel uit van het centrale punt van het festival en staat bezoekers, medewerkers en wie dan ook te woord over elk denkbaar onderwerp. Je maakt mensen wegwijs, je geeft boodschappen door, noem het maar op. Kortom: een zeer veelzijdige functie die de nodige NFF-kennis vergt.

CHAUFFEURS

De chauffeurs rijden af en aan om zowel spullen als gasten op de juiste tijd op de juiste plek te laten zijn. Voor een rol als chauffeur dien je vooral veel en flexibel beschikbaar te zijn. Heb je deze functie als voorkeur aangegeven dan zul je hierover nog even apart benaderd worden door onze coördinator chauffeurs om de mogelijkheden door te spreken. Ervaring met het Noordelijk Film Festival is niet direct nodig, een rijbewijs natuurlijk wel.

RUNNERS

Ook intern moet het één en ander worden vervoerd en geregeld worden. Met name natuurlijk de films die bij de juiste zaal moeten worden afgeleverd, maar ook frisdrankkratten, bloemen, flyers etc. Maar ook voor andere voorkomende werkzaamheden kun je worden ingezet. Kortom; jij maakt alles van het festival mee. Wat spierkracht en lichamelijk uithoudingsvermogen is zeer welkom, NFF-ervaring mooi meegenomen, maar niet vereist.

CATERING

Ook de vrijwilligers zelf moeten natuurlijk goed verzorgd worden. In de catering zorg jij er voor dat iedereen met een volle maag kan werken en altijd een kopje koffie, thee of een praatje in de backstage kan halen. Hier zitten werkzaamheden bij zoals alles voorbereiden, het eten en drinken klaarzetten en de hongerige mensen voorzien van een lekker broodje, salade, etc. De catering is voor alle crew en enkele gasten, maar niet bedoeld voor bezoekers. De backstage wordt daarmee een gezellige ruimte waar alle mensen die op welke manier dan ook voor het festival aan het werk zijn bij elkaar komen. NFF-ervaring niet nodig, een grote glimlach wel!

Overige werkzaamheden

Naast vrijwilligers die ons tijdens het festival willen helpen zijn wij ook op zoek naar vrijwilligers die in de aanloop naar het festival een bijdrage willen leveren. Het gaat om de volgende werkzaamheden:

PROMOTIE

Zorgen voor de verspreiding en het ophangen van filmaffiches en programmakranten in het Noorden. Het hebben van een auto en rijbewijs is voor deze functie een pré. Werkzaamheden vanaf oktober.

BOUWPLOEG

Zorgen voor het opbouwen en afbreken van de festivalaankleding op diverse locaties. Voor deze groep zijn we op zoek naar mensen die van aanpakken houden! De bouwploeg werkt voornamelijk in de week van het festival en de avond en dag na het festival.

KANTOORONDERSTEUNING

In deze functie kun je voorafgaand aan het festival enkele dagen helpen bij diverse werkzaamheden op het kantoor van het filmfestival. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van mailings, het klaar maken van gasten- en vrijwilligerspakketten. Werkzaamheden vanaf oktober.

VLIEGENDE KEEP

Zijn in hun functie ‘stand by’ en vallen in op plekken waar handen te kort zijn. Flexibiliteit en ervaring als vrijwilliger op het festival is een vereiste, je kunt in deze functie gevraagd worden zeer verschillende werkzaamheden uit te voeren.