Studenten filmprogramma

NFF <3 STUDENTS 

50 films in vijf dagen? Dat is lastig kiezen, daarom hebben de movielovers een tof studentenfilmprogramma samengesteld. Dit groepje gemotiveerde studenten en tegelijkertijd enthousiaste filmliefhebbers hebben in samenwerking met Leeuwarden Studiestad en het Noordelijk Film Festival een lijst met tien toffe studentwaardige films opgesteld – een lijst geselecteerd door studenten en geschikt voor studenten! En het mooiste? Studenten krijgen op bijna elke film tijdens het festival een fikse korting: op vertoon van je studentenkaart kun je voor maar € 5,50 naar je favoriete film!

    
Van links naar rechts: Wian Groenveld, Rosanna Pohl, Rachelle Mol, Denise Moorman,
Femke de Jonge, Berber Hogendorp, Jeen de Vries en NFF stagiaire Jessica Bosma


Edie
Met droge humor, adembenemende beelden en mooie achtergrondmuziek is de lieve feelgoodfilm Edie erg geliefd onder de studenten. In de avontuurlijke dramafilm vertrekt de tachtigjarige, bittere Britse Edith Moore (Edie) halsoverkop naar Schotland om daar een berg te beklimmen. Door het stugge en droge karakter van Edie in combinatie met de interessante relatie tussen de twee hoofdpersonen ontstaat er een lief en grappig verhaal, dat volgens onze movielovers alle studenten aanspreekt. Een terechte nummer één.

Thelma
Met een sterk plot, goede shots en toffe special effects is deze psychologische thriller volgens de studenten een echte must-see! In de spannende openingsfilm Thelma ontdekt een jonge studente dat ze bovennatuurlijke krachten heeft, die gepaard gaan met epilepsie-achtige aanvallen. Door de interessante mix van verschillende genres, de spannende achtergrondmuziek en omdat de film visueel gezien een plaatje is, raden de studenten deze film aan iedereen aan.

QEDA (Man Divided)
Heftig en uitdagend, maar goed in beeld gebracht: het aangrijpende sciencefiction drama QEDA stelt een hedendaags probleem aan de kaak en geeft een (fictief) toekomstbeeld. De film is spannend, heeft toffe acteurs, moderne beelden en heeft een verhaal dat goed in elkaar zit. Volgens onze movielovers meer dan genoeg redenen om deze film hoog op de lijst te zetten.

Heartstone
Dit gevoelige coming-of-age drama sluit naadloos aan bij een aantal onderwerpen die leven onder studenten, zoals vriendschap, liefde en verandering. De film duikt in de leefwereld van twee IJslandse pubers, waarvan de een verliefd wordt op zijn beste vriend. De film is aangrijpend en emotioneel en durf het “taboe” van verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht en alle struggles die daarbij horen te bespreken.

Welcome to Norway!
Goede droge humor, gecombineerd met een actueel en serieus onderwerp maakt de lollige komedie Welcome to Norway! volgens onze movielovers leuk, interessant en grappig om naar te kijken. Een groep vluchtelingen zet een asielzoekerscentrum op stelten en door culturele verschillen onderling, gaat er echt van alles mis. Door de humor wordt het serieuze onderwerp op een verlichtende manier gebracht.

Mesteren (The Man)
Een klassiek vader-zoondrama, een satire, thriller en vlot gefilmd drama ineen, gesitueerd in de kunstwereld van het fotogenieke Kopenhagen: our students loved it! Het verhaal zit goed in elkaar en is boeiend, meeslepend en modern. Door de leuke humor en de gewaagde band tussen vader en zoon is deze film een echte doorkijker.

The End of the Chain
Absurde humor: dat maakt volgens onze movielovers The End of the Chain gewoon een toffe film. In het gekke komische Estlandse drama wordt een goedlachse serveerster meegesleurd in de emotionele beslommeringen van haar bezoekers. In de psyche duiken van diverse personages vinden onze studenten leuk, grappig en interessant. Het verhaal speelt zich ook nog eens af op een rare locatie, een fastfoodrestaurant dat onze studenten doet denken aan een McDonalds uit de jaren ’60.

Just Charlie
Het aangrijpende onderwerp van Just Charlie wordt op een emotionele en heftige manier in beeld gebracht. De jonge topvoetballer Charlie voelt zich eigenlijk een meisje en kan dit niet langer geheim houden. Het taboe rondom transgender zijn, wordt in de film openlijk besproken en van alle kanten belicht. Veel studenten vinden het belangrijk om zulke onderwerpen onder de aandacht te blijven brengen en bespreekbaar te maken.

Tordenskjold & Kold (Satisfaction 1720)
Goede humor, een beetje cheeky, over de top pruiken en een goed, samenhangend verhaal: Tordenskjold & Kold is volgens de movielovers heerlijk om naar te kijken! Het gewaagde komische drama uit de achttiende eeuw schetst de hechte vriendschap tussen een meester en zijn knecht. De opzet van de film is vernieuwend: een komisch kostuumdrama dat vanuit een nonchalante en humoristische hoek belicht wordt.

3 Ting (3 Things)
De spannende film 3 Ting heeft een sterk verhaal met een aantal toffe acteurs, die menig student wel kent (Game of Thrones acteurs Nikolaj Coster-Waldau, Jamie Lannister en Birgitte Hjort Sørensen, rebellenleidster Karsi). In de film vertelt de hoofdverdachte van een bankroof zijn verhaal, maar wil daar drie bijzondere dingen voor terug. De combinatie van de genres drama en thriller en doordat er goed gefilmd is met veel dramatische effecten, is de film spannend en aantrekkelijk voor studenten.