Eten en Drinken op #NFF38

Pumpkins

Van films kijken krijg je honger. En dorst!

Samen met onze partners en vrienden hebben we daarom een aantal heerlijke opties voor je samengesteld binnen en buiten de festivallocaties. Laat bij de restaurants buiten ons festivalterrein wel even je filmticket zien, zodat je gebruik kunt maken van de hieronder genoemde aanbiedingen. Je kunt alle locaties gemakkelijk terugvinden op de plattegrond in het programmaboekje.

Eet smakelijk en proost!

In De Harmonie

- Kromhoekster kip en pukkelpompoenen
Stadsschouwburg De Harmonie en restaurant Eindeloos gaan speciaal voor het festival vijf dagen lang een culinaire kruisbestuiving met elkaar aan. Chef-kok Willem Schaafsma (Restaurant Eindeloos, Drink & Eetlokaal Proefverloef) is aan de slag gegaan met de Kromhoekster kip en de ‘pukkelpompoenen’ van de streekboer. De pukkelpompoen dankt zijn naam aan een forse hagelbui, waardoor er een grote oogst heerlijke pompoenen puur op uiterlijk is afgekeurd. De lokale Kromhoekster kip wordt in al zijn onderdelen en in verschillende bereidingswijzen gepresenteerd. En natuurlijk is er een ruime keuze voor vegetariërs en veganisten. Zo lekker en betaalbaar zijn onze lokale producten.

Willem Schaafsma heeft ervaring op diverse festivals in en rondom Leeuwarden. Zijn festivalervaring met vers bereide gerechten, lokale producten en logistiek is de beweegreden om dit partnerschap aan te gaan. Roel en Luc, de koks van De Harmonie, zijn blij met de samenwerking. Er wordt bij het Harmonie Theatercafé al meer met lokale producten gewerkt en door de samenwerking met Eindeloos zien zij nog meer kansen om dit verder in hun concept te verwerken. Bekijk ook het menu op de tafeltjes in De Harmonie.

- Drinken
De bar in het theatercafé serveert heerlijke verse koffie zoals cappuccino, latte, espresso en er is volop keuze in bijzonder theesoorten zoals thee met verse citroen en gember en verse muntthee. Iets lekker bij de koffie? Ook dat kan. Je kunt onder meer kiezen uit dadeltaart, appeltaart en cheesecake. Bij de bar in de foyer worden bijzondere wijnen en speciale bieren geserveerd, uit fles en van de tap.

- Dutch Beans
Goede en lekkere koffievariaties zijn vaak ver te zoeken op festivals. Barista Peter van der Wal van Dutch Beans brengt hier, tijdens het Noordelijk Film Festival, verandering in.

Buiten De Harmonie

- Restaurant Eindeloos
Speciaal driegangenmenu (kan binnen één uur) voor slechts € 35,-.

- Eetcafé Het Leven
Op vertoon van je filmticket een heerlijk 3-gangen menu naar keuze voor slechts € 24,50. Ook vegetarisch is mogelijk! Reserveren is wenselijk: 058-2122670

- Het Wapen van Leeuwarden
Op vertoon van je filmticket krijg je bij afname van een hoofdgerecht (exclusief dagmenu) een heerlijke dame blanche of een koffie/thee aangeboden.

- Doppio
Tien procent korting op een volledige lunch en/of koffie met appeltaart voor slechts € 3,75.

 - Fellini City Lounge
Pastagerecht naar keuze + drankje voor slechts € 15,-. Reserveren is wenselijk: 058-2120690.

- Café Thûs
Tussen 18.00-21.00 uur serveert Thûs, naast een ruim assortiment met Friese bieren, een Noordelijke borrelgarnituur met Frieze kazen, droge worst en bitterballen met mosterd uit Warten, voor slechts € 7,50.