Noordelijk amateur Film Festival

Vanuit heel Nederland hebben enthousiaste jongeren, amateurs, AV studenten en semiprofessionals hun films ingezonden voor het Noordelijk amateur Film Festival. Op zaterdag 9 november kun je de verscheidenheid aan grappige, mooie, originele en bijzondere films gratis zien tijdens het NaFF in Slieker Film Leeuwarden. Aan het eind van de middag zal de jury de winnaars van de NaFFtad’or bekend maken.

Klik hier om te zien welke films er geselecteerd zijn in het programma!

Programma NaFF 2013

10:00 – 11:00  Opening + Film categorie ‘jongeren’  + Films categorie ‘Amateurs’
11:00 – 11:15  Pauze
11:15 – 12:15  Films categorie ‘Amateurs’
12:15 – 13:00  Pauze
13:00 – 13:45  Workshop CREATIE
13:45 – 14:00  Pauze
14:00 – 15:05  Films Categorie ‘studenten audiovisueel en semiprofessioneel’
15:20 – 15:30  Pauze
15:30 – 16:15  Workshop VAN SCRIPT NAAR SCREEN
16:15 – 16:30  Pauze
16:30 – 17:15  Prijsuitreiking

 

NaFFtad’or

Naast eeuwige roem ontvangen de winnaars in de verschillende categorieën ook een substantiële prijs. De opleiding Communication & Multimedia Design van de NHL Hogeschool heeft een hoogwaardige multimediastudio met professionele opnamefaciliteiten in het centrum van Leeuwarden. In overleg stelt de opleiding de drie winnaars van het NaFF twee dagen haar faciliteiten (met ondersteuning van studenten) ter beschikking.

—  

Juryleden


Henk Penninga
is een ervaren regisseur en filmdocent. Al sinds de jaren ’70 actief filmmaker van diverse films waaronder het prijswinnende Doarp. Tijdens het Noordelijk Film Festival zal zijn film Hoe een haven niet kon, er toch kwam (1980) een herpremière beleven.

Bob de Boer heeft lang als geluidstechnicus en video-editor bij de landelijke en regionale radio en televisie en als audiovisueel docent gewerkt. Als jurylid zal hij vooral letten op de inhoudelijke montage en de aandacht die gegeven is aan geluid.

Jurgen Bakker oprichter van Blikopener Creatieve Mediaproducties. Met dit bedrijf heeft Jurgen naast promotiefilms voor o.a. brandweer en gemeenten diverse films voor Gasunie, Het Havenbedrijf Rotterdam en andere organisaties en omroepen geproduceerd.

Workshops

Tijdens het Noordelijk amateur Film Festival zullen er ook twee gratis workshops worden aangeboden.

Creatie – René Adema
René Adema (onafhankelijk animatiefilmer en mediadocent) zal in zijn workshop aandacht schenken aan creatie. Waar begin je als je een film wilt maken? Op wat voor manieren kun je inspiratie opdoen en wat doe je uiteindelijk als je je inspiratie hebt gevonden? Dit zijn enkele vragen die tijdens de workshop aan bod zullen komen en jou als beginnend filmmaker handvaten zal geven in je komende producties.

Van Script naar Screen – Bart Dokter
In de tweede workshop zal regisseur en filmische duizendpoot Bart Dokter ingaan op het proces van idee naar uitvoering. Aan de hand van onder andere zijn films Frank (2011) en Poster (2013) zullen de keuzes voor vertelperspectief, stijl, compositie, licht, locatie en shots de revue passeren.